Θέατρο

Η «Στέλλα» σε άλλες αγκαλιές!

Κινείται το θεατρικό τοπίο, και καλλιτεχνικά και επιχειρηματικά. Νέοι θεατρικοί επιχειρηματίες αναλαμβάνουν ιστορικές θεατρικές σκηνές ή συνεργάζονται με παλαιότερους “συναδέλφους”. Ετσι, πέρυσι, στα θέατρα «Γκλόρια» και «Κιβωτός», ο Μίλτος Σωτηριάδης, που ήδη διαχειρίζεται το Θέατρο του Νέου Κόσμου, συνεργάστηκε με τον έμπειρο θεατρικό επιχειρηματία Τάσο Παπανδρέου. Από φέτος τα δύο αυτά θέατρα περνούν ξανά στη διαχείριση του παλαιού ιδιοκτήτη τους, ενώ ο Μίλτος Σωτηριάδης θα διαχειρίζεται από τη νέα σαιζόν και το Θέατρο “Τζένη Καρέζη”.

Την ίδια ώρα σε νέα διαδρομή εισέρχεται η επιτυχημένη παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, το οποίο παραχώρησε, στον Μίλτο Σωτηριάδη, τα δικαιώματα του έργου του Γιάννη Οικονομίδη «Στέλλα κοιμήσου» που παρουσιάστηκε, με τεράστια επιτυχία, για δύο σεζόν στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Ασφαλείς πληροφορίες επιβεβαίωσαν τη συμφωνία μεταξύ του Μίλτου Σωτηριάδη και του Εθνικού Θεάτρου, μια συμφωνία που είναι οικονομικά ωφέλιμη για την πρώτη κρατική σκηνή της χώρας. Το «Στέλλα κοιμήσου», θα παρουσιάζεται τα Δευτερότριτα της σεζόν 2018-1019 στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» με την ίδια διανομή.

Να θυμήσουμε ότι στην παράσταση, που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Γιάννης Οικονομίδης, παίζουν: Αντώνης Ιορδάνου, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Μάγια Κώνστα, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Καλλιρόη Μυριαγκού, Γιάννης Νιάρρος, Στάθης Σταμουλακάτος Ελλη Τρίγγου. Σημειώνεται ότι η Ιωάννα Κολλιοπούλου για τον ρόλο της σ’ αυτήν την παράσταση, είναι μία από τις υποψήφιες για το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη».

ΟΛΓΑ ΣΕΛΛΑ