Θέατρο

Οι Splish Splash μεταμορφώνουν τη Μεταμόρφωση!

Αντλώντας έμπνευση από τον βωβό κινηματογράφο, μεταφέρουν στη σκηνή την ατμόσφαιρα και την αισθητική του μέσα από την έκφραση των ηθοποιών, τη σωματική γλώσσα και τη μουσική.

Γνωστοί για τις διασκευές κλασσικών κινηματογραφικών ταινιών και ηρώων, οι Splish Splash επιστρέφουν φέτος με την κωμωδία ΜetamMorfosis, τη διασκευή του κλασσικού αριστουργήματος του Φραντς Κάφκα, που παρουσιάζουν κάθε Κυριακή στο Vault.

Ένα αναπάντεχο γεγονός ανατρέπει την καθημερινότητα της οικογένειας Μπόργκ. Οι ισορροπίες διαταράσσονται, οι ρόλοι αλλάζουν μέσα στο ασφυκτικό οικογενειακό πλαίσιο και ο καθένας καλείται να διαμορφώσει μια νέα ταυτότητα. Ο Γκρέγκορ, ο γιός της οικογένειας και το κεντρικό πρόσωπο του έργου βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση όπως όλοι τους. Θα καταφέρει ν’ ανταπεξέλθει στο νέο του ρόλο;

 

Συντελεστές

σκηνοθεσία, διασκευή ιστορίας:   JohnnyO.

επιμέλεια κίνησης :   Ιωάννα Καμπυλαυκά

βοηθός σκηνοθέτη: Άντζη Βαλσαμή

μουσική επιμέλεια:   Αντώνης Μοσχούτης, JohnnyO.

πρωτότυπη μουσική, programming:   Αντώνης Μοσχούτης

σκηνικά: Έφη Λιαροκάπη

εικόνες προβολής: Θοδωρής Μαστρογιάννης

κοστούμια: Βίκυ Αδάμου

φωτισμοί:   Αποστόλης Τσατσάκος

μακιγιάζ:   Γιώργος Βάλβης

Παίζουν: JohnnyO,   Βίκυ Αδάμου, Γιώργος Νικολαϊδης, Χριστίνα Σαμπανίκου

MetamMorfosis 3

Λίγα λόγια για τους Splish-Splash

Η θεατρική ομάδα Splish-Splash ιδρύθηκε το 2003 από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη (JohnnyO.) και ξεκίνησε την καλλιτεχνική της δράση διασκευάζοντας κλασικά κινηματογραφικά έργα, βασιζόμενη περισσότερο στην κίνηση και την έκφραση των ηθοποιών, τη μουσική και το γρήγορο ρυθμό.

Η αισθητική του ασπρόμαυρου και η έλλειψη λόγου στα χνάρια του βωβού κινηματογράφου προσδίδουν στην ομάδα τον ιδιαίτερό της χαρακτήρα. Ο συνδυασμός του κωμικού στοιχείου με το τραγικό, η απομυθοποίηση των ηρώων και η ανατροπή αποτελούν υλικά δημιουργίας τους .

Η ομάδα έχει ανεβάσει ήδη τις ακόλουθες παραστάσεις: ‘Nomsferatu’ 2003-4, ‘Nemfertiti’ 2004-5 , ‘Jack the Rimper’ 2005-6, ‘Jam Dark’ 2006-7, ‘Framkenstein’ 2007-8, ‘The Scarmface’ 2008-9, ‘The phantom of the ompera’ 2009-10, ‘M for little Man’ 2010-11, ‘Draculam’ 2012-13

INFO

Κυριακή        21:15

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60 λεπτά

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Πολυχώρος VAULT

Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8’ περίπου με τα πόδια)

Τηλέφωνα: 213 0356472 / 6945 993870