Θέατρο

Οι συμμετοχές του World Wide Lab 2015

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των συμμετεχόντων στο διεθνές θεατρικό εργαστήρι – φεστιβάλ «World Wide Lab», το οποίο φέτος διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σύρο.

Υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Ιόλης Ανδρεάδη από την Ελλάδα και του Αμερικανού Jay Stern, οκτώ σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο συναντούν 13 ηθοποιούς από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, δύο έλληνες σκηνογράφους και τη μουσικό Ερατώ Α, Κρεμμύδα και συνεργάζονται εντατικά από τις 22 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου, δημιουργώντας από κοινού ένα πρωτοπόρο θεατρικό camp 16 ημερών, στους φιλόξενους χώρους του Syros Institute στην Άνω Σύρο.

ermoupoli 1

Τα αποτελέσματα της εντατικής ερευνητικής διαδικασίας και της ομαδικής δουλειάς, θα παρουσιαστούν στο κοινό με τη μορφή τριών παραστάσεων στο Θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης στις 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου. Καθώς το θέμα του φετινού Lab είναι «Προσλήψεις και Αναπαραστάσεις του Αρχαίου Δράματος: διεθνής παράδοση και προσωπική εμπειρία», οι παραστάσεις αντλούν υλικό από της Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, το μύθο της Μήδειας και τη σύγχρονη πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας. Όλα τα έργα έχουν διάρκεια μισής ώρας και θα παρουσιαστούν στην ελληνική γλώσσα και τις τρεις μέρες, ενώ θα μεταδίδονται ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω Live Stream κάλυψης.

Ioli Andreadi 2

Οι συμμετοχές του World Wide Lab 2015 στη Σύρο είναι:

Σκηνοθέτες

Jay Stern ~ ΗΠΑ

Annie Levy ~ ΗΠΑ

Laura Caparrotti ~ Ιταλία

Laura Tesman ~ ΗΠΑ

Evan Tsitsias ~ Καναδάς

Chang Nai Wen ~ Ταϊβάν

Jocelyn Yuchia Chang ~ Ταϊβάν

Ιόλη Ανδρεάδη ~ Ελλάδα

Σκηνογράφοι / ενδυματολόγοι: Πηνελόπη Ασλάνογλου, Κατερίνα Κολλιοπούλου

Μουσικός: Ερατώ Α. Κρεμμύδα ~ Ελλάδα / ΗΠΑ

Ηθοποιοί: Tali Custer, Tracy Michaelidis, Ιφιγένεια Γρίβα, Γιάννης Χαρμπάτσης, Θάνος Φώσκολος, Μαρία Δερεμπέ, Αριστέα Σταφυλαράκη, Κατερίνα Δρακοπούλου, Ειρήνη Πατούρα, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Ιάκωβος Μινδρινός, Σταύρος Γιαννουλάδης, Γιώργος Κισσανδράκης.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Jay Stern από τις ΗΠΑ & Ιόλη Ανδρεάδη από την Ελλάδα

World Wide Lab 1

Πληροφορίες

22 Αυγούστου – 6 Σεπτεμβρίου

Ινστιτούτο Σύρου – Syros Institute

Ιστορική Μονή Πατέρων Ιησουιτών, Άνω Σύρος

Θέατρο Απόλλων

Ερμούπολη Σύρου

Παραστάσεις | 4, 5 & 6 Σεπτεμβρίου

Έναρξη 20.00 – Λήξη 22.15

Είσοδος ημέρας 10 ευρώ: περιλαμβάνει την παρακολούθηση και των τριών έργων