Θέατρο

Οι «Ποιητές των δρόμων» στο Vault

Συνεργασία του “Studio της Οδού Πλαταιών” με το Vault  στην παράσταση οι «Ποιητές των δρόμων», την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου.

Η παράσταση που πρωτοπαρουσιάστηκε από το “Studio της Οδού Πλαταιών”, στις ε στις 28 Ιουλίου 2014, στον πεζόδρομο Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια, στο πλαίσιο δράσεων των κατοίκων ενάντια στις μαφίες και τα ναρκωτικά, παρουσιάζεται σήμερα, στις 22:00 στο φουαγιέ του Vault, Μελενίκου 26, Βοτανικός στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Βοτανικού ¨Κάτω από τις Γραμμές”!

Λίγα λόγια για την παράσταση

Οι Ποιητές των δρόμων. Φωτογραφία:Στέφανος Γκέκας

Οι Ποιητές των δρόμων. Φωτογραφία:Στέφανος Γκέκας

Υπάρχουν κάποιοι ποιητές που φοράνε σκισμένα τζιν ή αθλητικά παπούτσια και γυρνάνε στους δρόμους. Υπάρχει ένα είδος ποίησης που γράφεται σε καθημερινή γλώσσα και αποφεύγει τους λυρισμούς. Υπάρχουν κάποια ποιήματα που είναι θυμωμένα, επιθετικά, σαρκαστικά και μοιάζουν με κραυγές. Και καμιά φορά αυτά που λένε οι άνθρωποι, που δεν είναι ποιητές, όταν μιλάνε για τους φόβους τους, τις ελπίδες τους, τα όνειρά τους, είναι κι αυτά ποίηση.

Μια θεατρική παράσταση φτιαγμένη για να παιχτεί στους δρόμους, με ποίηση από ανθρώπους που βγήκαν και βίωσαν τους δρόμους, με φράσεις των ανθρώπων που κάθονται και παρακολουθούν την παράσταση στον δρόμο, με δράσεις που αναπαριστούν την ομορφιά αλλά και την ασχήμια των δρόμων.

Γιατί η ζωή η ίδια είναι εκεί έξω, στον δρόμο.

Κατερίνα Γώγου, Νικόλας Άσιμος, Παύλος Σιδηρόπουλος, Jim Morrison, Manu Chao, Tom Waits, οι συντελεστές της παράστασης και ο κόσμος.

Συντελεστές

Σύλληψη – σκηνοθεσία: Μαίρη Μαραγκουδάκη

Φωτισμοί- video art: Τάσος Σκλαβούνος

Παίζουν: Δάφνη Ατία, Φανή Γιαννακοπούλου, Χρήστος Χατζημιχαήλ, Μαίρη Μαραγκουδάκη

Φωτογραφίες: Στέφανος Γκέκας

Παραλλήλως είναι σε εξέλιξη από Τέταρτη 17 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή Έκθεση Φωτογραφίας των μαθητών του εργαστηρίου φωτογραφίας “Studio της Οδού Πλαταιών”.(Σπουδή στο γυμνό και την φωτογραφία δρόμου).