Θέατρο

Οι «Πέρσες» ανοίγουν το Θέατρο της Μεσσήνης

Messini_Ancient_Theatre.

Με τους «ΠΕΡΣΕΣ» του Αισχύλου από την 4platheater, ξεκινούν στις 5 Ιουλίου οι φετινές παραστάσεις, στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης.

Πρόκειται για την παράσταση που ανέβηκε μετά από πρόσκληση του πανεπιστημίου της Τεχεράνης προς την σκηνοθέτιδα Βαρβάρα Δούκα και πρωτοπαρουσιάστηκε στα φαρσί από Ιρανούς ηθοποιούς, στο Διεθνές Φεστιβάλ της Τεχεράνης IIFUT.

Ελληνική εκδοχή της παράστασης παίχτηκε με επιτυχία στην Αθήνα, στο θέατρο «Εν Αθήναις» από τον Σεπτέμβριο ως το Δεκέμβριο του 2013. Σε αυτήν την παράσταση παίζουν πέντε Έλληνες άντρες ηθοποιοί, και ένας Ιρανός, οι οποίοι ερμηνεύουν διαδοχικά όλους τους ρόλους.

PERSES_afissa

Η παράσταση θα δοθεί στον χώρο του Ρωμαϊκού Ωδείου – Εκκλησιαστήριο και τελεί υπό την αιγίδα του ΝΟΤΙΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ, μίας μη κερδοσκοπικής, εθελοντικής κίνησης, για την προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και τη σύνδεση τους με τη σύγχρονη ζωή των κατοίκων των Νοτιοανατολικών προαστίων της Αττικής.

Για το σκοπό αυτό οργανώνεται ειδική αρχαιολογική εκδρομή- εξόρμηση που θα συνοδευτεί με την παρακολούθηση του έργου. Η εκδρομή θα ξεκινήσει με πούλμαν από το σταθμό του Αλίμου στις 10.30’ το πρωί της 5ης Ιουλίου, και έχει κόστος 20 Ε.

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΣΩΝ

9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΛΕΡΟΣ

2-3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΙΚΑΡΙΑ