Θέατρο

Η Μαριλένα Σταφυλίδου φωτογραφίζει την “Ηλέκτρα”

Τις πρώτες φωτογραφίες από την “Ηλέκτρα” του Ευριπίδη που σκηνοθετεί ο Σπύρος Ευαγγελάτος και ανοίγει τον  «Κύκλο Αρχαίου Δράματος» στο θέατρο Badminton στις 12 Ιουνίου, δημοσιοποιεί στη σελίδα της στο fb η γνωστή φωτογράφος Μαριλένα Σταφυλίδου.

Η Ηλέκτρα θα κάνει την πρεμιέρα της στις 12 Ιουνίου και θα παρουσιαστεί ως τις 26 Σεπτεμβρίου σε μια μεγάλη, διεθνών προδιαγραφών παραγωγή.

 

ευαγγελ

Το έργο παρουσιάζεται στα ελληνικά με συνοδεία υπέρτιτλων σε ξένες γλώσσες, δίνοντας την ευκαιρία σε θεατρόφιλους απ’ όλον τον κόσμο να παρακολουθήσουν μια μοναδική σύζευξη του αρχαίου και του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, αλλά και ανοίγοντας ένα σημαντικό παράθυρο για το ελληνικό θέατρο προς το διεθνές ακροατήριο.

ευαγγ

Τη σκηνοθεσία και τη δραματουργική επεξεργασία του κειμένου υπογράφει ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης, πανεπιστημιακός δάσκαλος και ακαδημαϊκός Σπύρος Α. Ευαγγελάτος, τη μετάφραση ο Κ.Χ. Μύρης και το σκηνικό ο Γιώργος Πάτσας.

ευαγγελατος 1

Τον ρόλο της Ηλέκτρας ερμηνεύει μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της νεότερης γενιάς, η κάτοχος του βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» Μαρίνα Ασλάνογλου. Δίπλα της δύο κορυφαίες μορφές του ελληνικού θεάτρου, η Ρένη Πιττακή και ο Γιάννης Βόγλης.

 

ευαγγελα 2

Πρώτη ανάρτηση 24 Μαϊου 2015 11:45