Θέατρο Παιδί

Η Κυόκο από το Μπρούκλιν στον Δαναό

Κυότο

 

Με επιρροές από το σύγχρονο αμερικάνικο θέατρο και τη subculture των δρόμων της Νέας Υόρκης, η θεατρική παράσταση για παιδιά «Η Κυόκο στο Κέντρο της Γης», κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στον Δαναό της λεωφόρου Κηφισίας.

Η Νέα Υόρκη ξεδιπλώνεται μπροστά μας μέσα από τα μάτια των ζώων σε μια περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους.

 

Η σκηνοθέτις της παράστασης Νάντια Δρακούλα, σημειώνει για την Κυόκο: «Η θεατρική παράσταση για παιδιά «Η Κυόκο στο Κέντρο της Γης», γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια φοίτησής μου στη θεατρική σχολή του David Mamet και σε μεγάλο βαθμό επηρεάστηκε από αυτή. Αφετηρία για την ιστορία της Κυόκο και του Κιόκο έγιναν οι προσωπικές μου εμπειρίες εκεί, οι οποίες μου άνοιξαν νέους δημιουργικούς ορίζοντες. Η πόλη που όλα είναι δυνατά έχει δύο πρόσωπα, το ίδιο και η αντίληψη μου για το θέατρο, το κωμικό συναντά το τραγικό, το πικρό το γλυκό. Η ανάγκη μου να δω κάτι διαφορετικό στο παιδικό θέατρο με οδήγησε σε αυτή την παράσταση».

 

κυοκο

 

Η Κυόκο, η βατραχίνα, ζει τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής της μέσα στο λαβύρινθο μιας πολυκατοικίας στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Προσπαθώντας να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης του αγαπημένου της Κιόκο, θα συνειδητοποιήσει ότι ανακαλύπτει τον ίδιο της τον εαυτό. Το μυστηριώδες πάζλ πρέπει να λυθεί και σε αυτό το ταξίδι σύμμαχοί της θα είναι δύο ακαταμάχητοι φίλοι, η Μπέλα το ποντίκι και το Κουνούπι 1. Οι ανατροπές και οι προκλήσεις, οι φίλοι και εχθροί θα θολώσουν τα νερά της γυάλας λίγο πριν το μεγάλο άλμα…

κυοκο 2

 

Η παραγωγή της παράστασης είναι της καλλιτεχνικής ομάδας «Τρελλή Ροδιά»

Η Τρελλή Ροδιά που μάχεται τη συννεφιά του κόσμου γεννήθηκε στη σκιά της γέφυρας του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη από τη Νάντια Δρακούλα και τον Ιάκωβο Παυλόπουλο. Η καλλιτεχνική ομάδα φιλοξενεί συντελεστές με διαφορετικά backgroundαπό τον χώρο του θεάτρου, της μουσικής, των εικαστικών, του χορού, του κινηματογράφου, της ποίησης, με κοινό βλέμμα στη σύγχρονη αισθητική, στην δημιουργική αλληγορία και στην ψυχαγωγική εκπαίδευση.

Στόχοι μας, η δημιουργία πρωτότυπων οπτικοακουστικών έργων, ο διάλογος των παραστατικών τεχνών και ο ρυθμικός, γοητευτικός λόγος με επίκεντρο το νεανικό κοινό. Πρότυπα και αναφορές μας βρίσκουμε στα παιδιά, τα ζώα, τη φύση αλλά και τις μεγάλες μορφές που έχουν σημαδέψει τη γενιά μας, από την τέχνη, την επιστήμη, τη μόδα μέχρι τα animation. Η γενιά Xμεγάλωσε και κάνει τα δικά της παιδιά απαντώντας εκεί που οι ερωτήσεις δεν έχουν τελειωμό…

 

1557507_261354834034355_2023106990_n

 

Συντελεστές

Θεατρικό έργο-Σκηνοθεσία: Νάντια Δρακούλα

Μουσική σύνθεση: Ιάκωβος Παυλόπουλος

Σκηνικά – Κοστούμια: Αγγέλα Δρακούλα

Μουσική εκτέλεση-διδασκαλία: Ιάκωβος Παυλόπουλος-Έλενα Φορνάρο

Φωτισμοί: Γιάννης Φίλιας

Ηθοποιοί: Αγγελική Παναγιωτοπούλου, Βίκυ Τσίρου, Βασίλης Παναγιωτίδης

Εικονογράφηση: Γιώργος Μαραζιώτης, Αναστασία Παπαλεωνίδα Πούντζα

Video: Ζαμπέλα Χαβιάρα

Εικονοληψία: Μιχάλης Μπαρμπαρής

Φωτογραφίες: AzymmetryPictures

Βοηθός Σκηνογράφου: Μπίντζι Φελιμέγκα

Projection: Χρήστος Καλδάνης

Επιμέλεια-Γραφιστικά Προγράμματος-Αφίσας : Αγγέλα Δρακούλα

Επιστημονικός Συνεργάτης: Γιάννης Πεσματζόγλου

Βεστιάριο: Κατερίνα Χριστίνα Μανωλάκου

Παραγωγή: Η Τρελλή Ροδιά

 

1966271_331037397066098_2820919359505401869_o

MoreInfo

  • Μέρες: Από την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στις 11.30 και κάθε Κυριακή και καθημερινές για οργανωμένες παραστάσεις
  • Σκηνή: Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ/μεγάλη αίθουσα/Λ. Κηφισίας 109 δίπλα στο μετρό, στάση Πανόρμου
  • Εισιτήριο: 6 ευρώ για παιδιά και 8 για ενήλικες. Μειωμένο: 6 ευρώ. Ειδικές τιμές για προγραμματισμένες παραστάσεις σχολείων, συλλόγων, εταιρειών και οργανισμών.
  • Διάρκεια: μία ώρα και μισή με διάλειμμα

Μ. Ζ