Εκδήλωση Θέατρο

Οι υποψήφιοι για το “Βραβείο Δημήτρης Χορν”

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο οι τέσσερις υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» που συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια και θα απονεμηθεί την Δευτέρα 9 Μαρτίου στις οκτώ το βράδυ.


Οι υποψήφιοι, με αλφαβητική σειρά, είναι:

-Μάνος Καρατζογιάννης για το ρόλο του Κρίστοφερ στο έργο του Simon Stephens, «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;», σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά (Αγγέλων Βήμα).

manos

-Ντένης Μακρής για το ρόλο του Άμλετ, στον έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Άμλετ», σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη, από την «Ορχήστρα των μικρών πραγμάτων» (Πορεία)

μακρης

-Γιάννης Παπαδόπουλος για την ερμηνεία του: στο έργο των John Murray και Allen Boretz, «Room service» , σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών). Και στο έργο της ομάδας «Kursk», «Η προσευχή της κοπέλας που έπεσε μέσα στο πηγάδι και δεν θέλει να πεθάνει», σε σκηνοθεσία Χἀρη Φραγκούλη (Θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής).

 

giannhw papadopoylos

-Μιχάλης Σαράντης για: το ρόλο του Νότη Σερδάρη στο έργο του Παντελή Χορν, «Φλαντρώ», σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Εθνικό Θέατρο, Κτίριο Τσίλλερ-Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» ). Και το ρόλο του Αγγελιοφόρου στην τραγωδία του Ευριπίδη, «Ιππόλυτος», σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Επίδαυρος).

 

μιχαλης σαραντης
Φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια από την καθιέρωση του θεατρικού Βραβείου «Δημήτρης Χορν». Το βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν.

Το βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2015 θα απονεμηθεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015, στις 8 το βράδυ, στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10). Το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο συνοδευόμενος από περγαμηνή.

Την εκδήλωση της απονομής θα χαιρετήσει ο Σταμάτης Φασουλής. Για το Δημήτρη Χορν θα μιλήσει ο Μίμης Πλέσσας, ο οποίος θα παίξει στο πιάνο αγαπημένες επιτυχίες του που πρωτοακούστηκαν από τη φωνή του Δημήτρη Χορν. Σε ρόλο- έκπληξη το συγκρότημα Melisses με την κυρία Μάρω Κοντού. Παλαιότεροι νικητές του «Βραβείου Χορν» θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση. Στο θεσμό του Βραβείου θα αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη).
Ο περυσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Γιώργος Χρυσοστόμου, θα παραδώσει το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν που είχε λάβει κατά την περυσινή βράβευσή του, στον φετινό βραβευθέντα.
Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά ο Γιώργος Λύρας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Μ. Ζ