Θέατρο

Η Ιλιάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Σιμπίου

Δύο χρόνια μετά την πρώτη παράσταση της Ιλιάδας στο Φεστιβάλ Αθηνών τον Ιούνιο του 2013, η παράσταση συνεχίζει το ταξίδι της..αυτη τη φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Σιμπίου. Το Σιμπίου φιλοξενεί

την ΙΛΙΑΔΑ του Ομήρου της ομάδας του Στάθη Λιβαθινού στην μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη για μία παράσταση στις 21 Ιουνίου, κλείνοντας έτσι το φετινό φεστιβάλ.

Η παράσταση ως τώρα έχει ταξιδέψει στο Άμστερνταμ (Εθνικό Θέατρο), τη Μέριδα (Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου), την Κύπρο (Κύπρια), τη Μαδρίτη (Εθνικό Θέατρο), το Μόντρεαλ (CINARS) και το Σαντιάγο (Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου).

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Σιμπίου (Sibiu International Theatre Festival) πραγματοποιείται φέτος για 22η χρονιά στην Ρουμανία, φιλοξενώντας παραστάσεις θεάτρου, χορού και μουσικής σε 60 θέατρα της πόλης. Ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ηθοποιού Constantin Chiriac και θεωρείται το 3ο πιο σημαντικό ευρωπαϊκό φεστιβάλ μετά από τα φεστιβάλ του Εδιμβούργου και της Αβινιόν, αφού φιλοξενεί περισσότερες από 300 παραστάσεις και καλλιτεχνικές δράσεις. Κάθε χρόνο προσελκύει περίπου 600.000 θεατές, ενώ συμμετέχουν καλλιτέχνες που προέρχονται από 50 και πλέον χώρες. Παράλληλα με το φεστιβάλ, διοργανώνεται το Sibiu Performing Arts Market, στο οποίο δίνεται η δυνατότητα σε καλλιτέχνες και ομάδες να προβάλουν τη δουλειά τους σε καλλιτεχνικούς διευθυντές φεστιβάλ, θεάτρων και καλλιτεχνικών οργανισμών.