Θέατρο

«Οι φευγάτοι» στο θέατρο Eliart

Πόσο εύκολο είναι να φύγεις από μία πόλη που είναι αποφασισμένη να σε κρατήσει; Πώς μπορείς να ζήσεις μέσα στην κρίση χωρίς να κλέψεις τα κλεμμένα; Πόσο διαφέρει μια κυρία των βορείων προαστίων από έναν αναρχικό;

Μπορεί η “Casablanca” να ενώσει και όχι να χωρίσει τους ανθρώπους;

Αυτά τα ερωτήματα απασχολούν τους πρωταγωνιστές της παράστασης «Οι φευγάτοι» της Ιφιγένειας Μούχτση που παίζεται από σήμερα Τετάρτη 8 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στο θέατρο Eliart, από την ομάδα 4 Χ 4.fevgatoi

Πρόκειται για την παράσταση που βραβεύθηκε με το δεύτερο βραβείο στο Φεστιβάλ Κωμωδίας του Eliart τον Μάιο του 2014 και είναι μια γλυκόπικρη μουσικοθεατρική κωμωδία για την τάση που κυριαρχεί στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων, τη φυγή.

Ιστορίες με πρωταγωνιστές ανθρώπους της πόλης, που διαδραματίζονται σε μπαρ, δρόμους, θέατρα, λιμάνια, αεροδρόμια, σταθμούς τρένων και λεωφορείων. Ιστορίες για τις σχέσεις των ανθρώπων, τα όνειρα και τις ανάγκες τους, αλλά και τις δυσκολίες που κάνουν τη φυγή να φαντάζει ελπίδα. Ιστορίες ιδωμένες άλλοτε αστεία και άλλοτε με συγκίνηση, αλλά από επιλογή με αισιοδοξία και τρυφερότητα.

Σημαντικό ρόλο στην παράσταση έχει η μουσική, μια επιλογή από ελληνικά και ξένα τραγούδια, που παρουσιάζονται ζωντανά με συνοδεία πιάνου.

 

Συντελεστές:

Κείμενα – σκηνοθεσία : Ιφιγένεια Μούχτση

Σκηνικά – Κοστούμια: 4 Χ 4

Φωτισμοί : Εβίτα Αναγνοπούλου

Πιάνο : Γιάννης Λαζάρου

Παίζουν: Στέργιος Αποστολίνας, Ευτυχία Λιβανίου, Ιφιγένεια Μούχτση, Μάνος Τριανταφυλλάκης

 

Πληροφορίες

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Τετάρτη – Πέμπτη : 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ : 10 ευρώ

ΜΕΙΩΜΕΝΟ : 7 ευρώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 80 λεπτά