Θέατρο

Οι Έμποροι των Εθνών…ξανάρχονται

Η παράσταση της Ομάδας Θεάτρου Όπερα, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, «Έμποροι των Εθνών», αναβιώνει από την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, στο Σύγχρονο Θέατρο, στο Γκάζι.

Οι «Έμποροι των Εθνών» έκαναν πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2011 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και έκτοτε το έργο περιόδευσε στην Περιφέρεια σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Μετά από δύο χρόνια ανεβαίνει και πάλι στην Αθήνα προτείνοντας έναν ιδιαίτερο και πρωτόγνωρο τρόπο σκηνικής ανάγνωσης του Παπαδιαμάντη.

Merchants of Nations-15

Πρόκειται για ένα σκηνικό εγχείρημα, βασισμένο στο δεύτερο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή. Με πλαίσιο την εποχή της βενετικής κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου και την ευρύτερη πολιτική διάσταση που αναδύεται από αυτήν, στον άξονα της συγκρουσιακής σχέσης Ανατολής και Δύσης, το έργο πραγματεύεται την υπέρβαση των ορίων της ανθρώπινης φύσης, που καταπονείται στη δίνη μιας ερωτικής παρόρμησης.

Η παράσταση προτείνει την ανάπτυξη μιας σύνθετης θεματικής που αποπειράται να συνδυάσει τη σκηνική αφήγηση με τη μουσικότητα. Στόχος της είναι να αναδείξει με σύγχρονη θεατρική ματιά ένα κείμενο του 19ου αι. πολυσήμαντο, πολυκύμαντο και διαχρονικό, με το χαρακτηριστικό γλωσσικό ιδίωμα του Παπαδιαμάντη.

Merchants of Nations-11

Τόσο οι ηθοποιοί όσο και οι μουσικοί που θα παίζουν ζωντανά στη σκηνή υπηρετούν την αφήγηση της ιστορίας, αλλά ταυτόχρονα διευρύνουν τα όρια του θεάτρου μέσα από τις δυνατότητες που τους προσφέρει η τεχνολογία. Πρόκειται για ένα ιδιότυπο μουσικό θέατρο όπου τα νέα μέσα συνδιαλέγονται δημιουργικά με το γλωσσικό ιδίωμα του Παπαδιαμάντη και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση δημιουργώντας ένα ερεθιστικό σκηνικό περιβάλλον.

Συντελεστές

Δραματουργική επεξεργασία: Έλσα Ανδριανού

Σκηνοθεσία – Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής

Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

Βίντεο: Στάθης Αθανασίου

Χορογραφία: Ζωή Χατζηαντωνίου

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελεάνα Τσίχλη

Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Τίνα Τζόκα

Merchants of Nations-40

Ερμηνεύουν:

Οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Κώστας Βασαρδάνης, Νέστορας Κοψιδάς, Νεφέλη Μαιστράλη, Δανάη Σαριδάκη

Οι μουσικοί: Ιάκωβος Παυλόπουλος, Στέφανος Γιαννόπουλος

Merchants of Nations-36

info

Από 16 Φεβρουαρίου μέχρι και 7 Απριλίου 2015

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Kατόπιν συνεννοήσεως τα πρωινά για τους μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου.

Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι

Τηλέφωνο: 2103464380