Θέατρο

Οι Εφτά Άγγελοι των Φιλίππων

Ο άγγελος του Αισχύλου, του Θουκυδίδη, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Αποστόλου Παύλου, ο άγγελος του Πλουτάρχου, του Σαίξπηρ, και «Ο ξεχασμένος άγγελος» του Θεόδωρου Γρηγοριάδη, θα εμφανιστούν στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων,

τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Αυγούστου, στην παράσταση «Οι Εφτά Άγγελοι των Φιλίππων», που παρουσιάζουν το Φεστιβάλ Φιλίππων και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Θοδωρή Γκόνη.

filareti

Ξεκινώντας από την αντίληψη ότι Άγγελος είναι κάτι παραπάνω από αγγελιοφόρος, είναι η ίδια η αγγελία, εφτά Άγγελοι θα εμφανιστούν, ο καθένας με το δικό του μήνυμα, το δικό του λόγο, το δικό του δρόμο, τη δική του στιγμή μέσα στην αιωνιότητα των Φιλίππων.

lidia

Εφτά ηθοποιοί, εφτά κείμενα και η εργασία των δύο φωτογράφων σε μια παράσταση όπου ο λόγος εναλλάσσεται με την εικόνα και οι θεατές τοποθετούνται στο κέντρο της σκηνής, παραχωρώντας την εξέδρα στην παράσταση, αντιστρέφοντας το δόγμα της θέασης.

Οι Εφτά Άγγελοι των Φιλίππων

Οι Εφτά Άγγελοι των Φιλίππων

Συντελεστές

Σύλληψη, Σκηνοθεσία, Επιλογή & Επιμέλεια κειμένων: Θοδωρής Γκόνης

Ηθοποιοί: Φιλαρέτη Κομνηνού, Λυδία Φωτοπούλου, Παύλος Σταυρόπουλος, Δημήτρης Κοντός, Εύα Οικονόμου – Βαμβακά, Ναταλία-Άννα Βασιλέκα, Λάζαρος Βρουλάκος

Εικαστική σύλληψη, φωτογράφιση: Στράτος Καλαφάτης, Λία Ναλμπαντίδου

Βίντεο – Μοντάζ: Θόδωρος Ανδρεάδης

Video mapping: Γιάννης Πειραλής

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου

thodoris-gonis

Πληροφορίες

Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Δευτέρα 10 & Τρίτη 11 Αυγούστου, ώρα 21.00

Τιμή εισιτηρίου: 10 € ενιαίο: Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων δεν θα ισχύσουν διαπιστεύσεις και προσκλήσεις ανέργων και φοιτητών – μαθητών.

Προπώληση: Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, ενώ τις ημέρες της παράστασης θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων από τις 19:00 το απόγευμα.