Θέατρο

«Οι δράστες» του Jorge Hugo Marín στη Στέγη

«Οι δράστες» είναι το δεύτερο έργο της «οικογενειακής» τριλογίας Sobre algunos asuntos de familia (Σχετικά με κάποια οικογενειακά ζητήματα) του Χόρχε Ούγκο Μαρίν και της ομάδας La Maldita Vanidad Company.

Στο έργο αυτό, ο Jorge Hugo Marín αντλεί έμπνευση από ένα κλασικό έργο του μαιτρ του τρόμου, Άλφρεντ Χίτσκοκ, τη Θηλιά (1948). Στους «Δράστες» (The Perpetrators) όμως, η ιστορία των δύο κολεγιόπαιδων που δολοφονούν έναν συμφοιτητή τους για να αποδείξουν τη θεωρία του «τέλειου φόνου», προσαρμόζεται στα σημερινά δεδομένα της Κολομβίας.

Ο Μαρίν παρουσιάζει τρεις φοιτητές που δυσκολεύονται να πληρώσουν το ενοίκιο για το διαμέρισμα στο οποίο συγκατοικούν. Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης διαμαρτύρεται εδώ και τρεις μήνες και, εντελώς ξαφνικά, μια νύχτα εμφανίζεται στο κατώφλι τους, μεθυσμένος και εξοργισμένος, απαιτώντας το ενοίκιό του. Εν μέσω έντασης και απόγνωσης, οι τρεις φοιτητές τον σκοτώνουν. Τους συναντούμε το επόμενο πρωινό στην κουζίνα του διαμερίσματος να ετοιμάζουν την ομελέτα τους και να αναρωτιούνται τι θα κάνουν με το πτώμα. Η απροσδόκητη εμφάνιση της κυρίας που καθαρίζει, με τον γιο της, θα περιπλέξει τα πράγματα.

Με την πρόφαση του φόνου και το πρόσχημα ενός θρίλερ δωματίου, η ομάδα διερευνά το ζήτημα της ανοχής και συνενοχής στη βία, έχοντας τους θεατές σε απόσταση αναπνοής από τους δράστες του εγκλήματος…

Συντελεστές

Κείμενο & Σκηνοθεσία: Jorge Hugo Marín

Βοηθός Σκηνοθέτη: María Adelaida Palacio

Παραγωγή: Wilson L. García D.

Ερμηνεύουνοι: Ella Becerra, Andrés Estrada, Juan Manuel Lenis, Santiago Reyes, Daniel Diaza

Μετάφραση: Παναγιώτης Ευαγγελίδης

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συζήτηση μετά την παράσταση της ομάδας La Maldita Vanidad για τα δυο έργα της Ο διανοούμενος συγγραφέας και Οι δράστες
Σάββατο 29 Νοεμβρίου

Info

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

Μικρή Σκηνή

29 και 30 Νοεμβρίου 19:00

Τιμές εισιτηρίων: 10€ | Μειωμ. 5 € | Άνεργοι 5 €

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συζήτηση μετά την παράσταση της ομάδας La Maldita Vanidad για τα δυο έργα της Ο διανοούμενος συγγραφέας και Οι δράστες
Σάββατο 29 Νοεμβρίου