Θέατρο

Η Αρκούδα του Τσέχωφ στο Σημείο

Εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο του Άντον Τσέχωφ «Η αρκούδα» είναι η ομώνυμη όπερα του Βρετανού συνθέτη, William Walton, η οποία κάνει σήμερα πρεμιέρα στο θέατρο Σημείο, σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή.

Πρόκειται για μια ευφυέστατη μεταφορά του θεατρικού έργου η οποία ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στη σκηνή χάρη στην συνδρομή του λιμπρετίστα Paul Dehn.

Kρατώντας αναλλοίωτους τους καρικατουρίστικους χαρακτήρες του έργου, Walton και Dehn, εμπλούτισαν μουσικά το έργο με νότες και συνθέσεις που φλερτάρουν με την κινηματογραφική μουσική και το καμπαρέ. Ο ίδιος ο Walton ονόμασε το έργο του “extravaganza σε μια πράξη” θέλοντας να τονίσει την ακρότητα και την συναισθηματική φόρτιση των χαρακτήρων.

Δυο λόγια για το έργο

Η χήρα Πόποβα θρηνώντας το χαμό του όχι και τόσο πιστού συζύγου της, κάτω απο το διερευνητικό βλέμμα του πιστού υπηρέτη Λούκα , δέχεται την επίσκεψη του Σμύρνοφ που ζητά τα χρήματα τα οποία του οφείλει ο μακαρίτης.

Η έντονη αντιπαράθεση Σμυρνόφ και Πόποβας οδηγείτε σε ακρότητες, με μοναδική λύση την μονομαχία. Τα πιστόλια δεν αργούν να βγουν. Μόνο που τη θέση του μίσους παίρνει ο παθιασμένος έρωτας.

Η μουσική διδασκαλία και η ζωντανή εκτέλεση της μουσικής είναι του Νίκου Βασιλείου.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Ειρήνη Αθανασίου (Πόπποβα), Αρκάδιος Ρακόπουλος –Μιχάλης Ψύρας (Σμυρνόφ), Μιχάλης Κατσούλης (Λούκα).Φωτογραφίες Αλέξανδρος Παπαιωάννου.

Σκηνοθεσία-φωτισμοί Νίκος Διαμαντής

Μουσική διδασκαλία και ζωντανή εκτέλεση μουσικής Νίκος Βασιλείου

Πληροφορίες

Η παράσταση θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.30μμ

Διάρκεια παράστασης 1 ώρα.

Γενική είσοδος 10 ευρώ.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΗΜΕΙΟ

Χαρ.Τρικούπη 4- Καλλιθέα

τηλ.210 9229579

6976494351