Θέατρο

Η «Αντιγόνη» του Τερζόπουλου αφήνει το Wilma Theater

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος κύκλος των 40 παραστάσεων της «Αντιγόνης» πους σκηνοθέτησε ο Θόδωρος Τερζόπουλος στο WILMA THEATER της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων διοργανώθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις (εργαστήρια, διαλέξεις, βίντεο προβολές και συζητήσεις με το κοινό τόσο στο Wilma Theater, όσο και σε πανεπιστήμια στη Φιλαδέλφεια και στο Columbia University της Νέας Υόρκης πάνω στο θέμα των “Άταφων Νεκρών”.
Θ’ ακολουθήσει δεύτερος κύκλος παραστάσεων της «Αντιγόνης» στη Νέα Υόρκη στις αρχές του 2017 και ανάπτυξη της ιδέας των «Άταφων Νεκρών».

Η μετάφραση της «Αντιγόνης» είναι της Marianne McDonald, ο Θεόδωρος Τερζόπουλος υπογράφει εκτός από τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά, τα κοστούμια και τους φωτισμούς. Η μουσική σύνθεση είναι του Παναγιώτη Βελιανίτη. Βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Σάββας Στρούμπος. Η Jennifer Kidwell ερμηνεύει την Αντιγόνη, ο Αντώνης Μυριαγκός τον Κρέοντα, ο Στάθης Γράψας τον Τειρεσία και ο Ιταλός Paolo Musio τον Κορυφαίο. Συμμετέχουν επίσης οι Sara Glyko, Brian Ratcliffe, Ross Beschler, Jered McLenigan, Stephen Rishard, Justin Jain και Ed Swidey.

Photo εξωφύλλου: Johanna Weber