Θέατρο Παιδί

Η Αλίκη της οδού Παπαδιαμαντοπούλου 4

“Λίγα είναι εκείνα τα βιβλία που μπορώ και διαβάζω πολλές φορές. Ένα είναι τα «Μυστήρια» και ένα άλλο το «Αιώνιος Σύζυγος». Ίσως να πρέπει να προσθέσω και το «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», γράφει ο Χένρυ Μίλλερ στο «Ο Κολοσσός του Μαρουσιού», για ένα βιβλίο που έχει επιδράσει καταλυτικά στην ιστορία της τέχνης.

Την διάσημη και γοητευτική ηρωίδα του Λιούις Κάρολ, την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» επέλεξαν να αφηγηθούν με τον μαγικό τρόπο που ξέρουν οι «Μαγικές Σβούρες» και ο Δημήτρης Αδάμης,  αγαπημένος σκηνοθέτης των παιδιών , που  διασκευάζει τα δύο βιβλία του Κάρολ: «Οι περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων» και «Μέσα από τον Καθρέφτη και τι είδε η Αλίκη εκεί».

Η παράσταση «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» ανεβαίνει στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Ιλίσια από την Κυριακή 23 Οκτωβρίου.

ALICE

Η Αλίκη ακολουθώντας τον Κούνελο στην τρύπα του και περνώντας μέσα από τον καθρέφτη θα ζήσει την πιο σαγηνευτική περιπέτεια που γράφτηκε ποτέ για τα παιδιά και μάγεψε κάθε μεγάλο.

Μια παράσταση που δεν πατάει στη σκηνή αλλά πετάει πάνω από τον χώρο της λογικής , όπου ο νόμος της βαρύτητας δεν ισχύει και  οι κανόνες του θεάτρου φτιάχνονται από την αρχή. Με απίστευτο χιούμορ και αυθόρμητη φαντασία οι ηθοποιοί ακολουθούν τα βήματα της Αλίκης στο πέρασμα από την παιδικότητα  στον κόσμο της ενηλικίωσης. Και το κοινό παρακολουθεί μια σειρά από θεότρελες οδηγίες για το πώς θα διατηρήσει την παιδικότητά του μεγαλώνοντας.

Η Χώρα των Θαυμάτων είναι μια χώρα μαγική όπου όλα ανατρέπονται. Είναι ο ιδανικός τόπος και κόσμος που ονειρεύονται τα παιδιά,  εκεί όπου όλα είναι πιθανά κι όλα μπορούν να συμβούν. Αρκεί να μπορείς να ονειρεύεσαι. Εκεί όπου ζώα και αντικείμενα μιλούν  και όλα μικραίνουν και μεγαλώνουν. Εκεί όπου στήνεται ένας τρελός χορός, ένα απίθανο τσάι-πάρτυ φαντασίας με τον Άσπρο Κούνελο και την Γάτα Τσεσάιρ , τον Καπελά και την  Κάμπια , την Κόκκινη Βασίλισσα σε ένα ξέφρενο Κροκέ, τους  αστείους Τουιντλιντάμ και Τουιντλντί, τον  Χάμπτι Ντάμπτι που δίνει καινούριο νόημα στις λέξεις. Είναι εκεί ακόμα τα Τραπουλόχαρτα-Κηπουροί και τα Πιόνια του Σκακιού καθώς και όλα τα μαγικά πλάσματα της φαντασίας του Λιούις Κάρολ.

Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης  προέρχονται όλα από τη Μεγάλη Βρετανία  και τα παιδιά θα  έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν  μελωδίες  και παραδοσιακά τραγούδια από την Αγγλία , τη  Σκοτία μέχρι και την Ιρλανδία καθώς και τον μέγα μουσικό πλούτο των Κελτών.

Ταυτότητα

Διασκευή –Σκηνοθεσία  : Δημήτρης Αδάμης

Σκηνικά                             : μαγικές σβούρες

Κοστούμια                       : Βέρα Αναστασάκου

Kίνηση                              : Αντιγόνη Γύρα

Ενορχήστρωση-Διασκευή:Γιώργος Κωνσταντινίδης

Μάσκες – Κατασκευές   : Ιφιγένεια Κωφού

Μουσική Επιμέλεια         : Δημήτρης Αδάμης

Φωτισμοί                           : Γιώργος Ανεστόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη           : Κωνσταντίνος Παππάς

Βοηθός Χορογράφου      : Ευγενία Σιγαλού

Παραγωγή                         :  μαγικές σβούρες

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Αγοράς , Αλέξης Βιδαλάκης, Δημήτρης Καπετανάκος

Σοφία Πανάγου, Δανάη Σδούγκου,  Μαριλίζα Χρονέα,  Γιάννης Φιλίππου

 

« Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων  » απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας .

Παραστάσεις : Κυριακή στις 11:00 π.μ. και 3:00 μ.μ.

                        Καθημερινά οργανωμένες για τα σχολεία

ΘΕΑΤΡΟ ΙΛΙΣΙΑ: ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 4.

ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ: ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 

Γενική είσοδος : 10 ευρώ, ομαδικά και άνεργοι με επίδειξη κάρτας  6 ευρώ

Διάρκεια :80΄ (και ένα διάλειμμα 15 λεπτών)

Κρατήσεις-Πληροφορίες  στο τηλ. 210-9853609 , 6948 744 988

www.magikessvoures.gr

fb : magikes svoures / Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων

Μ. Ζ