Θέατρο

«Οι Αγνοούμενοι» στο θέατρο ΑΡΓΩ

Η εξαιρετικά επίκαιρη θεατρική παράσταση «Οι Αγνοούμενοι. Μια ενδιαφέρουσα ζωή» του Βασίλη Κατσικονούρη, που παρουσιάζεται στο Θέατρο  Αργώ στο Μεταξουργείο, ολοκληρώνει τον κύκλο της στις 11 Ιανουαρίου 2015.

Το έργο γράφτηκε το 2005, με αφορμή το δράμα των αγνοούμενων της Κύπρου, και έθεσε σε χρόνο φαινομενικά ανύποπτο τα θέματα της μνήμης και της άγνοιας σε μια εποχή γενικευμένης λήθης και ευδαιμονισμού που βίωναν και η Κύπρος και η Ελλάδα.

Μέσα από τη σχέση ενός σύγχρονου ζευγαριού που δέχεται την επίσκεψη της μεγάλης αδελφής από την Κύπρο, ταγμένης, από τη μητέρα, στην αναζήτηση του αγνοούμενου μικρότερου αδελφού, αποκαλύπτεται ο κρυφός μας φόβος να υπάρξουμε και κατά το τραγικό μας βάθος και πλάτος, σουλατσάροντας απλώς στην επιφάνεια μιας μεταμοντέρνας «ενδιαφέρουσας» ζωής. Το καταλυτικό τέλος θα αποδείξει ότι το θέμα του έργου δεν είναι οι αγνοούμενοι, αλλά οι αγνοούντες. Ο φόβος, ή αλλιώς η άγνοια.

Σήμερα, το 2014 που οι δύο τόποι, Ελλάδα και Κύπρος, βιώνουν μια τεράστια κρίση και όχι μόνον οικονομική, η παρουσίαση του έργου «Οι Αγνοούμενοι. Μια ενδιαφέρουσα ζωή» με αφορμή το κλείσιμο 40ετίας από τα οδυνηρά γεγονότα καθίσταται απολύτως καίρια και καλλιτεχνικά αναγκαία, καθώς το έργο ανιχνεύει τα αίτια της κρίσης όχι εκ των υστέρων αλλά από πριν και τα ερμηνεύει με όρους τραγωδίας και ειδικότερα τραγικής άγνοιας. Ίσως, εν τέλει, αγνοούμενοι είναι οι αγνοούντες.

Συντελεστές

Κείμενο: Βασίλης Κατσικονούρης

Σκηνοθεσία: Ομαδική (Οι τρεις ηθοποιοί επέλεξαν να αναζητήσουν οι ίδιοι τους εσωτερικούς προσωπικούς ερμηνευτικούς τους δρόμους στην παρουσίαση των χρακτήρων του έργου και συνεργάστηκαν δημιουργικά με όλους τους συντελεστές της παράστασης).

Σκηνικά- Κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα

Μουσική: Τάσος Δημόπουλος

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Video: Grou

Βοηθός Σκηνοθεσίας: Νίκος Χανιωτάκης

Βοηθός Σκηνογράφου: Κωνσταντίνα Σκεπετάρη

Φωτογραφίες : Πάνος Γκόλφης, Λέτα Γιαννούλη

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Αιμιλία Υψηλάντη, Αλέξανδρος Σταύρου, Μαρία Τσαρούχα

 

Πληροφορίες

Παραστάσεις: κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:15

Διάρκεια παράστασης: 105 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 15€, Μειωμένο 10€

Ειδκή τιμή για γκρούπ άνω των 20 ατόμων: 8€

Θέατρο «Αργώ», τηλ: 210-5201.684

Ελευσινίων 15, στάση μετρό Μεταξουργείο, Αθήνα