Θέατρο Παιδί

Η Άφιξη είναι το παραμύθι του κάθε εκτοπισμένου ανθρώπου

Η Άφιξη, της σκηνοθέτριας και χορογράφου Ζωής Χατζηαντωνίου, που παρουσιάζεται 11 με 22 Ιανουαρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, είναι ένα παραμύθι για τη μετανάστευση σε έναν φανταστικό τόπο και χρόνο.

Πρόκειται για έναν συνδυασμό θεάτρου, χορού, φωτογραφίας, βωβού κινηματογράφου, βίντεο, ήχων και μουσικής. Πέντε ερμηνευτές-αφηγητές χειρίζονται ζωντανά όλα τα σκηνικά μέσα προκειμένου να συνθέσουν την ιστορία της Άφιξης, χρησιμοποιούν αντικείμενα που παράγουν άγνωστους ήχους φτιάχνοντας τον μουσικό κόσμο της παράστασης (σε σύλληψη Δημήτρη Καμαρωτού), και δημιουργούν επί σκηνής μια θεατρική ατμόσφαιρα ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, το παραμύθι και τη ζωή.

Πώς είναι να εγκαταλείπεις τα πάντα για να ταξιδέψεις μόνος σε μακρινές παράξενες χώρες, σε άγνωστους τόπους, όπου τίποτα δεν έχει, για σένα, όνομα; Πώς είναι να είσαι άγνωστος σε έναν άγνωστο τόπο;

 

 

I_Afiksi_by_Ioanna Hatziandreou (2)

 

 

‘Ενας πατέρας αναγκάζεται να αφήσει την οικογένεια και την πατρίδα του. Έχοντας μαζί του μια βαλίτσα και ελάχιστα χρήματα, διασχίζει απέραντους ωκεανούς για να φτάσει σε έναν άγνωστο κόσμο με παράξενα πλάσματα και αντικείμενα. Με κυριότερο εμπόδιο τη γλώσσα, αναζητά στέγη, τροφή, δουλειά, προκειμένου να χτίσει από την αρχή μια καινούργια ζωή γι’ αυτόν και την οικογένειά του.

Μια φανταστική ιστορία για παιδιά, εφήβους και ενήλικες που μιλά για τη μετανάστευση, τους νέους τόπους και τις ανέλπιστες αλλαγές της ζωής.

I_Afiksi_by_Ioanna Hatziandreou (5)

Βασισμένη στην ομώνυμη –χωρίς λόγια– εικονογραφημένη νουβέλα του βραβευμένου συγγραφέα Shaun Tan, η Άφιξη είναι μια οπτική και ηχητική αφήγηση που αποδίδει με τον πιο ευρηματικό τρόπο την εμπειρία του «ξένου», του «άγνωστου τόπου»… Η σκηνοθέτης και χορογράφος Ζωή Χατζηαντωνίου μας προτείνει μια πρωτότυπη παράσταση που φέρνει μικρούς και μεγάλους αντιμέτωπους με όλες τις αλλαγές της ζωής, τις μικρές ή μεγαλύτερες «αφίξεις» στις οποίες καλούμαστε να προσαρμοστούμε καθημερινά.

Η Άφιξη είναι η ιστορία του κάθε μετανάστη, του κάθε πρόσφυγα, του κάθε εκτοπισμένου ανθρώπου, αλλά και φόρος τιμής προς όλους εκείνους που έχουν κάνει αυτό το ταξίδι.

I_Afiksi_by_Ioanna Hatziandreou (4)

 

 

Ταυτότητα

Σκηνοθεσία – Χορογραφία – Δραματουργία: Ζωή Χατζηαντωνίου

Ηχητική δραματουργία – Παραγωγή μουσικής και ήχων κατά τη διάρκεια της παράστασης: Δημήτρης Καμαρωτός

Σκηνογραφική και Ενδυματολογική επιμέλεια: Kenny MacLellan

Συνεργάτες σκηνογράφοι: Γιάννης Αρβανίτης, Όλγα Μπρούμα

Βοηθός ενδυματολόγου: Μαργαρίτα Δοσούλα

Προγραμματισμός και επεξεργασία βίντεο: Βασίλης Κουντούρης / studio 19

Σχεδιασμός φωτισμών: Γιάννης Δρακουλαράκος

Οργάνωση παραγωγής: Μαρία Δούρου

Βοηθός παραγωγής: Τζέλλα Χριστοπούλου

Ερμηνευτές: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Κώστας Κορωναίος, Μιχάλης Σαράντης, Γιώργος Συμεωνίδης, Αντιγόνη Φρυδά

 

I_Afiksi_by_Ioanna Hatziandreou (1)

 

 

Ημερομηνίες παραστάσεων για το κοινό:

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 | 18:00

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 | 11:00 και 18:00

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 | 11:00 και 18:00

 

Ημερομηνίες πρωινών παραστάσεων για σχολεία:

Δευτέρα 12 έως Παρασκευή 16 Ιανουαρίου και

Τρίτη 20 έως Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 | 11:00-13:15

 

Τιμές εισιτηρίων: 18 € | Μειωμ. 10 € | Άνεργοι 5 €

Κατάλληλο για παιδιά 9+ και εφήβους.

Διάρκεια: 1 ώρα (χωρίς διάλειμμα)