Θέατρο

«Γυναίκα loser». Πονεμένες ιστορίες στο Cinemarian

Μια πότε γλυκιά, πότε πικρή, πότε αστεία και πότε δραματική κομεντί, η ‘’Γυναίκα loser’’ πρωτογράφτηκε από τη Βίλη Σωτηροπούλου το 2000, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Δωδώνη και ανέβηκε

στο Θέατρο της Ημέρας σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου. Το 2008 ανέβηκε στο Θέατρο Χώρα σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μπογδάνου. Το 2011 η συγγραφέας ‘’πείραξε’’ το έργο κάνοντας προσθέσεις και αφαιρέσεις και ανέβηκε πάλι σε σκηνοθεσία του Μπογδάνου στο Θέατρο Eliart.

Την άνοιξη του ΄14 η ‘’Γυναίκα loser’’ πειραγμένη και πάλι από την ίδια τη συγγραφέα παρουσιάστηκε για λίγες παραστάσεις σε ένα σπίτι.. Το σαλόνι του σπιτιού, η κουζίνα, το χώλ, οι σκάλες και η βεράντα είναι το σκηνικό όπου διαδραματίστηκαν οι τρείς ‘’πονεμένες ιστορίες’’… Στη συνέχεια η παράσταση παίχτηκε σε φεστιβάλ, θέατρο, σινεμά, γκαλερί, μπαράκια, ιστορικά καφενεία, σπίτια, ταράτσες, ακροθαλασσιές και αλλού.. Οι γυναίκες του έργου μοιράζονται τις ιστορίες τους , ( οι τέσσερις ηθοποιοί παίζουν και τους ανδρικούς ρόλους) διατρέχοντας τρείς δεκαετίες και πολλά θέματα..

Ο έρωτας, το σέξ, η φιλία, η ψυχανάλυση, η μοναξιά, η καριέρα, η ανεργία, η κλιμακτήριος, η άνοδος και η πτώση της μεσαίας τάξης, όλα επι τάπητος ( κυριολεκτικά)..

Η Γυναίκα loser ( πονεμένες ιστορίες) ακολουθεί την πορεία της σύγχρονης γυναίκας. Από την εφηβεία στην ενηλικίωση κι από εκει στην εμμηνόπαυση, από τις φιλελεύθερες του ‘80 στις μοναχικές καριερίστες του 2000, από τις μεγαλομάνες στις χωρισμένες μαμάδες, από τις μεσαίες super επιτυχημένες του 2008 στις super απελπισμένες του 2014.

Και φυσικά οι γυναίκες δεν είναι μόνες τους , οι άνδρες, είτε μαζί είτε χώρια, είναι εκεί στο ίδιο ταξίδι, άλλοτε με γέλιο κι άλλοτε με κλάμα, σ΄ ένα ταξίδι προς την Γνώση…

Ιστορία πρώτη: Η (γνωστή από το 2000) ‘’καλόγρια’’ ή ‘’ οι φίλες μου οι φιλελεύθερες’’

Ιστορία δεύτερη : ‘’ H ανδροδιώχτρα καριέρας ‘’( κομμένη και γραμμένη το 2011)

Ιστορία   Τρίτη : ‘’Το χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα’’ ( τελευταίας εσοδείας , 2014)

Συντελεστες

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Βιλη Σωτηροπούλου

ΠΑΙΖΟΥΝ : Aγγελική Ελευθεράκη, Aννα Μακρή, Καλλιόπη Μανδρέκα, Βίλη Σωτηροπούλου.

ΜΟΥΣΙΚΗ : Xρήστος Θηβαίος

Διάρκεια : 95’ (με διάλειμμα.

info

Cinemarian Γενναίου Κολοκοτρώνη 42, Κουκάκι-Αθήνα

τηλ.: 211 400 2640