Θέατρο

«Γδαρμένος» στα Αισχύλεια

GDARMENOS photo (90 of 165)

Με την παράσταση «Γδαρμένος», έναν μονόλογο για τη νεανική βία, σε σκηνοθεσία Στρατή Πανούριου συνεχίζονται την Τετάρτη 16 Ιουλίου οι εκδηλώσεις «Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία, στο Πλαίσιο των Αισχυλείων.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Σάββατο 12 Ιουλίου με την παράσταση «Στα υπόγεια του BBC» σε σύλληψη, σκηνοθεσία, μουσική Λουΐζας Κωστούλα (Violet Louise).

 

BAKXES DSC_5439

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου θα παρουσιαστεί η “Εργασία Βάκχες“. Πρόκειται για solo performance, όπου ένας ηθοποιός επί σκηνής αφηγείται τις “Βάκχες” του Ευριπίδη. Η παράσταση περιλαμβάνει στοιχεία από σωματικό και αφηγηματικό θέατρο, χορό, γλυπτική, ζωγραφική, μουσική και τραγούδι.Η ιδέα, η σκηνοθεσία και η ερμηνεία είναι του Ανδρέα Κωνσταντίνου.

Ακολουθεί το Σάββατο 19  ΙΟΥΛΙΟΥ, η “Γέρμα” του Federico GarcíaLorca , σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, μια σύγχρονη, πολυφωνική, και ανατρεπτική εκδοχή της κλασσικής τραγωδίας του Λόρκα, που παρουσιάστηκε το χειμώνα στον Πολυχώρος Vault.

Τη Δευτέρα 21 Ιουλίου τη σκυτάλη παίρνει η ομάδαVasistas, η οποία θα παρουσιάσει το «DOMINO» σε  σκηνοθεσία Αργυρούς Χιώτη. Μια παράσταση που βασίζεται στο έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Παιχίδια Σφαγής».

 

mikros egw 2

«Ο  μικρός εγώ» του Βασίλη Ανδρέου, ανεβαίνει στη σκηνή των Αισχυλείων την Τετάρτη 23 Ιουλίου. Η παράσταση είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα αλυσίδα «Τα Ρέστα» του Κώστα Ταχτσή.

 

kapoufwniΑκολουθούν οι παραστάσεις «Κάπου περνούσε μια φωνή» του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, σε  σκηνοθεσία  Ηλία Βογιατζηδάκη, στις 25 Ιουλίου και «Ο Μουνής» από την 4Frontal, στις 27 Ιουλίου.

ισκιος θυγατερας 1

Το πρόγραμμα Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία κλείνει στις 29Ιουλίου με την παράσταση «Στον ίσκιο της θυγατέρας», που παρουσιάζει η ομάδα ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ, η οποία με έναν μοναδικό τρόπο ζωντανεύει στη σκηνή παραδοσιακά παραμύθια.

Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 8.30 μ.μ. και γίνονται στο Παλαιό Ελαιουργείο στην παραλία Ελευσίνας.