Θέατρο

Φωτογραφίες από την “Νέκυια”.

Mια σπάνια εμπειρία έζησαν όσοι παραβρέθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου παρακολουθώντας την «Νέκυια» από το ιαπωνικό θέατρο Νο σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού.

«Ο λόγος που κάνουμε αυτήν τη δουλειά είναι για να μπορούμε να ζούμε την πραγματικότητα βαθύτερα. Το Νο μού αποκάλυψε και μου επιβεβαίωσε πράγματα και ανάγκες που έχει εγκαθιδρύσει και θεσμοθετήσει στην μεγάλη διαδρομή του ως τρόπο απελευθερωτικό και αποκαλυπτικό» ανέφερε στη συνέντευξή του στην Αυγή ο Μιχαήλ Μαρμαρινός για μια « παράσταση ανάγκη και κάλεσμα. Ελάτε γιατί θέλω να μοιραστώ κάτι μαζί σας. Κάτι που συνάντησα και δεν είναι εύκολο να συναντήσετε εσείς. Ελάτε να σας πω τι είδα εκεί που πήγα».

Α4377

Για τελετουργικούς λόγους που σχετίζονται με το Θέατρο Νο τα ξημερώματα του Σαββάτου έγινε τελετουργικό κάλεσμα στον ήλιο από τον μεγάλο γιαπωνέζο δάσκαλο Rokuro Gensho Umewaka.

Α4301

Στην παράσταση μετείχαν οι ηθοποιοί: Rokuro Gensho Umewaka, Yoshimasa Kanze, Norishige Yamamoto, Norihide Yamamoto, Seigo Mikuriya, Masamichi Yamazaki, Yasuharu Odagiri, Naotaka Kakuto, Takayuki Matsuyama, Kohei Kawaguchi, Motonori Umewaka, Masaki Umano, Kengo Tanimoto, Yuichiro Umawaka, Moe Nishio

και οι μουσικοί: Manabu Takeichi, Genjiro Okura, Tatsushi Narita, Hirotada Kamei, Mitsunori Maekawa.

Α4441

Οι φωτογραφίεςείναι της Εύης Φυλακτού