Θέατρο

«Φάντασμα με γόβες» στο ανακαινισμένο Γκλόρια

Η κλασική και αξεπέραστη κωμωδία του Νόελ Κάουαρντ «Φάντασμα με γόβες» είναι η πρώτη παραγωγή που φιλοξενεί το «νέο» θέατρο Γκλόρια τη θεατρική σεζόν 2014 -2015.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής, ο οποίος εγκαινιάζει τη «νέα εποχή» του ιστορικού χώρου.

2014 Πνεύμα με γόβες

Το έργο ήδη παίζεται με τεράστια επιτυχία στο Broadway της Νέας Υόρκης σε μια αναβίωση που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Τον ρόλο που στην Αμερική ερμηνεύει η Angela Lansbury στην Αθήνα θα ερμηνεύσει η Υρώ Μανέ. Ο Φάνης Μουρατίδης, ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, η Βάσω Γουλιελμάκη, η Ελευθερία Μπενοβία και η νέα ανερχόμενη πρωταγωνίστρια Ιωάννα Τριανταφυλλίδου πρωταγωνιστούν επίσης στην παράσταση. Τα σκηνικά έχει αναλάβει ο Μανόλης Παντελιδάκης ενώ τα κοστούμια η Ντέννη Βαχλιώτη.

Γραμμένο το 1941 και μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Coward, το έργο διαδραματίζεται στο σπίτι του συγγραφέα Τσαρλς Κόντομαιν όπου ζει με την δεύτερη γυναίκα του Ρουθ. Εκεί θα καλέσουν ένα μέντιουμ, τη Μαντάμ Αρκάτι (Υρώ Μανέ) και ένα φιλικό τους ζευγάρι για μια βραδιά σεάνς. Στόχος του του Τσαρλς είναι να κάνει μια έρευνα για τον μεταφυσικό κόσμο ώστε να μπορέσει να τον παρουσιάσει στο νέο του βιβλίο όσο καλύτερα μπορεί. Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν η μαντάμ Αρκάτι θα φέρει από την άλλη διάσταση την νεκρή γυναίκα του Τσαρλς, Ελβίρα.

2014 Πνεύμα με γόβες

Συντελεστές:

Mετάφραση- Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Σκηνικά: Mανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Nτένη Βαχλιώτη

Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Λύρας

Βοηθός σκηνογράφου: Ελίνα Δρούκα

Bοηθος ενδυματολόγου: Χριστίνα Τσουτσουλίγα

Παραγωγή: ΦΙΛΟΘΕΑΤΟΝ Α.Ε

2014 Πνεύμα με γόβες

Πρωταγωνιστούν:

Μαντάμ Αρκάτι: Yρώ Μανέ

Τσάρλς Κοντομαϊν: Φάνης Μουρατίδης

Ρούθ Κοντομαϊν: Nτορέττα Παπαδημητρίου

Ελβίρα: Iωάννα Τριανταφυλλίδου

Κ.Μπράντμαν: Βάσω Γουλιελμάκη

Κ.Μπράντμαν: Kωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Ιντιθ : Ελευθερία Μπενοβία