Θέατρο

Έτσι θα …σκοτώσει ο Χάρης Φραγκούλης τον Άρντεν. Φωτογραφίες

Σενάριο του Χίτσκοκ ή του Ταραντίνο θα μπορούσε να θυμίζει το έργο «Ο Άρντεν πρέπει να πεθάνει» που ανεβαίνει από σήμερα, σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη, στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Έργο αγνώστου συγγραφέα (1592), που κατά καιρούς αποδόθηκε στον Σαίξπηρ, στον Μάρλοου ή στον Τόμας Κυντ, το «Ο Άρντεν πρέπει να πεθάνει» μνημονεύεται από τον Αρτώ στο Θέατρο της σκληρότητας.

A4691

Με φόντο την ελισαβετιανή εποχή, το βίαιο, μυστηριώδες και άκρως αποκαλυπτικό των ανθρωπίνων παθών έργο, μεταφέρει στο θεατρικό σανίδι το πραγματικό γεγονός της στυγερής δολοφονίας του Τόμας Άρντεν, πρώην δημάρχου του Φέβερσαμ, από την άπιστη σύζυγό του Άλις. Πρόκληση για τους ηθοποιούς οι ανατροπές της δράσης και οι συναισθηματικές μεταπτώσεις των ηρώων, εμπνέουν έναν ξεχωριστό νεανικό θίασο να ζωντανέψει αυτή την ιστορία έρωτα και πλεκτάνης.

A4641

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ταλαντούχος ηθοποιός Χάρης Φραγκούλης που, παράλληλα με τις ερμηνευτικές επιδόσεις του, ανοίγεται με επιτυχία στον χώρο της σκηνοθεσίας. Οι φωτογραφίες της Εύης Φυλακτού δίνουν μια γενναιόδωρη γεύση από την παράσταση, η οποία αναμένεται να συζητηθεί.

A4776

Συντελεστές

Μετάφραση Νίκος Χατζόπουλος

Σκηνοθεσία Χάρης Φραγκούλης

Σκηνικά Αργύρης Πανταζάρας – Λουκία Χουλιάρα

Κοστούμια Ιωάννα Τσάμη

Μουσική Κορνήλιος Σελαμσής

Τεχνική Alexander Βίκυ Παναγιωτάκη

Βοηθός σκηνοθέτη Ασπασία-Μαρία Αλεξίου

Βοηθός σκηνογράφου Γεωργία Μπούρα

Βοηθός ενδυματολόγου Κέλλυ Παπαδοπούλου

Κατασκευή σκηνικού Γιάννης Δαμίγος, Χρήστος Τσακίρογλου

Κατασκευή κοστουμιών modistroula.gr

Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Ηρώ Μπέζου, Μαρία Πανουργιά, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιάννος Περλέγκας, Θάνος Τοκάκης, Νικόλας Χανακούλας

A4848

Info

2-6 Ιουνίου και 8-12 Ιουνίου

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 20€, 15€ (φοιτητικό, μειωμένο), 5€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ)

Η νέα ΣΚΗΝΗ – Θέατρο Οδού Κυκλάδων

Κεφαλληνίας & Κυκλάδων 11, Κυψέλη