Θέατρο

Εθνικό: «Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές»

Το έργο του Ρόμπερτ Μπολτ, «Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές», πάνω στο οποίο βασίστηκε και η ομώνυμη ταινία του 1966, κερδίζοντας το Oscar Καλύτερης Ταινίας, κάνει την επίσημη πρεμιέρα του τ0 Σάββατο 22 Νοεμβρίου στο Εθνικό Θέατρο.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο, που επιστρέφει στο Εθνικό έπειτα από δεκαεπτά χρόνια, και τον Γιώργο Μοσχίδη, μαζί μια ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών σε ένα έργο που θίγει το θέμα της δύναμης της συνείδησης. Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο.

 

IMG_7662

Yπόθεση

Αγγλία, 16ος αιώνας. Ο Βασιλιάς Ερρίκος Η΄ θέλει να χωρίσει την Αικατερίνη της Αραγονίας για να παντρευτεί την Άννα Μπολέυν, που θα του χαρίσει τον διάδοχο, διασφαλίζοντας έτσι την κυριαρχία της δυναστείας των Τυδόρ. Τα σχέδιά του εγείρουν αντιδράσεις τόσο στο Βατικανό όσο και στην ίδια του την Αυλή. Και, ενώ οι προσπάθειες των κρατικών συμβούλων επικεντρώνονται στην πραγματοποίηση της βασιλικής επιθυμίας, υπάρχει ένας σύμβουλος που στέκεται εμπόδιο: ο Σερ Τόμας Μορ επιλέγει να μείνει πιστός στις απόψεις και τη συνείδησή του και όχι στις βασιλικές επιδιώξεις. Έτσι, η ρήξη είναι αναπόφευκτη. Ο Ερρίκος Η΄ αναγορεύεται επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας και παντρεύεται την Άννα Μπολέυν. Ο Σερ Τόμας Μορ φυλακίζεται στον Πύργο του Λονδίνου, δικάζεται με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και καταδικάζεται σε θάνατο.

 

IMG_7645

Ταυτότητα παράστασης

Μεταφράση: Ροδόλφος Μορώνης

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Διασκευή – Δραματουργική επεξεργασία: Έλσα Ανδριανού

Σκηνίκα: Αντώνης Δαγκλίδης

Κοστουμία: Κλερ Μπρέισγουελ

Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Στελλάτου

Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννα Τσαπάρα

Βοηθός Σκηνογράφου: Αμαλία Θεοδωροπούλου

IMG_7582

Διανομή (αλφαβητικά): Μάνος Βακούσης, Κώστας Γαλανάκης, Γιώργος Γιαννακάκος, Στεφανία Γουλιώτη, Παναγιώτης Κατσώλης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Γιώργος Μοσχίδης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Αννέζα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Πιατάς, Ρίνο Τζάνι, Μαίρη Σαουσοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης.

Φωτογράφος παράστασης: Μαριλένα Σταφυλίδου

info

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ»,

Αγίου Κωνσταντίνου 22-24

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30
Κυριακή 19:30

Tηλ. 210.5288170-171, 210.7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας) και στο www.n-t.gr