Θέατρο Χορός

Έρμα [ballast] τον Δεκέμβριο στο «Δρόμο με τα δέντρα»

Την παράσταση «Έρμα [ballast]», που κινείται στα όρια του χοροθεάτρου και του μουσικού θεάτρου θα παρουσιάζουν από τις 5 Δεκεμβρίου, στο Baumstrasse – Δρόμος με τα δέντρα ο Θύμιος Ατζακάς και η Αθανασία Κανελλοπούλου.

erma official trailer_baumstrasse from thimios atzakas on Vimeo.

Το σημείωμα του Θύμιου Aτζακά

“Το έρμα, μάζα σιδηρικών, πετρωμάτων και άλλων υλικών, προσφέρει βύθισμα στα κύτη των πλεούμενων, αντισταθμίζοντας τα ανισόβαρα μέρη του σκάφους και εξασφαλίζοντας στο σκαρί ευστάθεια και στιβαρή πλοήγηση.

Οι δύο χαρακτήρες αυτής της παράστασης χαράζουν ρότα στο δικό τους πέλαγος, πότε μαζί πότε χώρια, μέσα από συνεχείς αναδύσεις και καταδύσεις στο έρμα του προσωπικού τους κόσμου, δρώντας και αντιδρώντας στη μνήμη και στο «εδώ» και «τώρα» τους.

Το έργο «έρμα [ballast]» κινείται στα σύνορα μεταξύ χοροθεάτρου και μουσικού θεάτρου. Πραγματεύεται τον κατακερματισμό του «εαυτού» και τις ρωγμές που έχουν ανοίξει στη φυσική και πνευματική ενότητα της συνείδησης. Υποβάλλει το θεατή σε ένα πλέγμα παραστατικών τελετουργικών (rituals), καθώς μέσα από μία “κύηση”, όπου κυριαρχεί το άχρονο και αδιάσπαστο στοιχείο, αναδύεται η λεπτοφυής δύναμη της γυμνής ψυχής.

Η πνευματική ανησυχία, ο συνειρμικός νους, η παρόρμηση, η λαχτάρα για ελευθερία, η προσδοκία για εκπλήρωση της επιθυμίας, γίνονται ήχος και κίνηση οδηγώντας σταδιακά σε μια αγωνία για επιστροφή στην αδιάσπαστη ενότητα. Όχι όμως χωρίς να επικρατήσει πρώτα το χάος και η λυτρωτική μανία. Όλα αυτά, με όχημα το ανθρώπινο σώμα, σε συνδυασμό με τη ζωντανή μουσική εκτέλεση μέσα από ένα καλειδοσκοπικό installation πέντε ηχητικών πηγών.

Ευχαριστούμε τους μικρούς Σαρακηνούς, το Fernardo Pessoa, το Γιώργο Χειμωνά, τον ιεροψάλτη Παντελεήμων Κάρτσωνα, τον Peter Kowald, τους Tuareg, το Spyweirdos, το Δημήτρη Ζαχαράκη, τον Αλέξανδρο Ριζόπουλο, το μουσικό χωριό”.

Συντελεστές

Αθανασία Κανελλοπούλου: χορογραφία, ερμηνεία

Θύμιος Aτζακάς: σύλληψη, μουσική, ερμηνεία, sound design

Aλέξανδρος Σεϊταρίδης: video, σκηνικό, επιμέλεια παραγωγής

Πάρης Λεγάκης: καλλιτεχνική επιμέλεια

Νικόλας Χρυσός: φωτογραφίες

Αίγλη Κατσίκη: κοστούμια

Info

Παρασκευή 5 – Σάββατο 6 – Κυριακή 7 Δεκεμβρίου

Παρασκευή 12 – Σάββατο 13 – Κυριακή 14 Δεκεμβρίου

Ώρα έναρξης: 21.00

Διάρκεια: 60’

BAUMSTRASSE – ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΔΕΝΤΡΑ

Σερβίων 8, Αθήνα (2ος όροφος)

Πληροφορίες: 6983313302 (ώρες 11.30-14.30 και 17.30-21.30)