Θέατρο

Έως 3 Απριλίου οι αιτήσεις για το Scratch Night του Bob Theatre Festival 2015

Το σημαντικότερο φεστιβάλ νεανικού θεάτρου επιστρέφει, και φέτος, για 8η συνεχόμενη χρονιά! Το Bob Theatre Festival έρχεται,

από 4 έως 10 Μαΐου 2015, στο Bios. Επιλεγμένες νεανικές παραστάσεις, πρεμιέρες, διαγωνισμοί, πάρτι και συναυλίες θα κάνουν για άλλη μια χρονιά το Bob Theatre Festival το σημαντικότερο νεανικό θεατρικό γεγονός της άνοιξης.

Διαγωνισμός Scratch Night

Ο διαγωνισμός Scratch Night του φεστιβάλ έχει ήδη ξεκινήσει! Όλες οι νεοσύστατες θεατρικές ομάδες καλούνται να συμμετάσχουν παρουσιάζοντας 15 λεπτά από την, υπό διαμόρφωση παράστασή τους ώστε το κοινό του φεστιβάλ να αναδείξει την καλύτερη.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να δοθεί μια μοναδική ευκαιρία, όχι μόνο στους νικητές, αλλά γενικά στις νέες ομάδες που συμμετέχουν, να δοκιμάσουν ελεύθερα τις δημιουργικές και εκτελεστικές τους δυνατότητες μπροστά σε ένα πολύ μεγάλο κοινό.

Τα πέντε χρόνια του διαγωνισμού έχουν διεξαχθεί με επιτυχία καθώς όχι μόνο οι νικήτριες ομάδες αλλά και πολλές από αυτές που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν, εξακολουθούν να εξελίσσονται, κάνοντας πλέον τη δεύτερη ή και την τρίτη τους παραγωγή. Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η ομάδα Cheek Bones (πρώτη θέση 2010), η ομάδα Ha! (πρώτη θέση 2011), η ομάδα του Ηλία Βογιατζηδάκη (δεύτερη θέση 2012), η ομάδα 4frontal (τρίτη θέση 2013), η ομάδα C for Circus (δεύτερη θέση 2014) και η ομάδα ΡαΚούν (πρώτη θέση 2015).

Συμμετοχή/ διαγωνισμός/ έπαθλο

Το πρώτο βήμα είναι να υπάρχει η ιδέα και η βασική ομάδα για μια παράσταση. Η ομάδα μπορεί τότε να συμπληρώσει την αίτηση του διαγωνισμού και να τη στείλει, το αργότερο μέχρι τις 3 Απριλίου 2015 (www.bobfestival.gr).

Η επιτροπή του φεστιβάλ θα επιλέξει 8-12 ομάδες, οι οποίες και θα διαγωνιστούν στο Bob Theatre Festival. Οι επιλεγμένες ομάδες έχουν ένα μήνα για να ετοιμάσουν ένα 15λεπτο (Scratch) από την παράστασή τους. Τα διαγωνιζόμενα Scratch θα παρουσιαστούν όλα μαζί στο φεστιβάλ από τις 4 έως τις 10 Μαΐου, σε προκριματικούς και τελικούς. Εκεί, το κοινό και η επιτροπή του Bob Theatre Festival, θα ψηφίσουν και θα αναδείξουν το καλύτερο Scratch.

Η νικήτρια ομάδα κερδίζει 500€ για έξοδα παραγωγής, σεμινάρια δραματουργίας και παραγωγής από τους AbOvo, αλλά και την ένταξή της στο φθινοπωρινό πρόγραμμα του bios με την ολοκληρωμένη της πια παράσταση.

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 3 Απριλίου 2015. Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση για τον διαγωνισμό Scratch Night: www.bobfestival.gr