Θέατρο

Ένοχη Σιωπή στο Θέατρο Αθήναιον

Το χρονικό μιας σιωπής που κρίνεται ένοχη παρουσιάζει από τις 13 Νοεμβρίου στο θέατρο Αθήναιον της Θεσσαλονίκης ο Στέργιος Σαραγιώτης.

Το 1989, Αναστασία, μια νεαρή γυναίκα που έχει χάσει τον άντρα της, αναλαμβάνει τα δύο ανήλικα παιδιά της ξαδέρφης της, η οποία κατηγορείται και φυλακίζεται για την δολοφονία του άντρα της. Οι όροι της υιοθεσίας είναι απάνθρωποι αλλά η Αναστασία είναι πολύ ευάλωτη ώστε να αρνηθεί και έτσι πείθεται, αφού συμβουλευτεί κάποιον ειδικό, να γίνει φερέφωνο της ξαδέρφης της και να ακολουθήσει κατά γράμμα τις οδηγίες της για… “το καλό των παιδιών”.

enoxi siwpi 3

Είκοσι χρόνια αργότερα, αφού η Μαρία, η μικρότερη αδερφή του Γιάννη, έχει ενηλικιωθεί, αντιλαμβανόμενη την αρρωστημένη κατάσταση που βιώνουν αρχίζει να ψάχνει και να ξετυλίγει ένα κουβάρι που θα την οδηγήσει σε αληθοφανή συμπεράσματα. Το καλοστημένο ψέμα που κρύβεται πίσω από την σιωπή φαίνεται επαρκώς θωρακισμένο. Τι γίνεται όμως όταν η ίδια η ζωή και οι συμπτώσεις της μας ξεπερνούν; Όταν σπάμε τα δεσμά, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις; Τότε ίσως να ευχόμασταν να είχε κρατήσει για πάντα… η ένοχη σιωπή.

enoxi siwpi 1

Συντελεστές
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Στέργιος Σαραγιώτης
Μουσική: Γιώργος Χανός
Κοστούμια-Σκηνικά: Γιάννης Καλογιαννίδης
Φωτογράφιση: Δημήτρης Ιωαννίδης
Οργάνωση Παραγωγής: Κωνσταντίνος Κυριακίδης, Στέφη Φερφύρη

Διανομή: Λουκία Κλεώπα, Δήμητρα Μεσημερλή, Στέργιος Σαραγιώτης, Έλια Χριστοδουλίδου, Κωστής Πεΐτσης, Μαρία Γεωργιάδου

enoxi siwpi 4

Πληροφορίες
Για 9 μόνο Παραστάσεις
Έναρξη Παρασκευή 13 Νοεμβρίου
Παρασκευή – Σάββατο στις 21:00
Κυριακή στις 20:00
Τιμές Εισιτηρίων:10 ευρώ (Γενική είσοδος)
8 ευρώ (Φοιτητών-Ανέργων-Πολυτέκνων κ Άνω των 65)
5 ευρώ (Ατέλειες)
Θέατρο Αθήναιον Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 35
Τηλ: 2310 832060