Θέατρο

Ένας θηλυκός δαίμονας με το όνομα «Aurora»

Τον μονόλογο μιας γυναίκας που ακροβατεί στα όρια του πραγματικού, επιχειρώντας να εξηγήσει τον νέο αιώνα παραμένοντας ταυτόχρονα δεμένη σε ένα διαμελισμένο παρελθόν, παρουσιάζει στην πρώτη του σκηνοθεσία στο Res Ratio Network της οδού Ιάκχου, ο Βλαδίμηρος Νικολούζος.  Η παράσταση με τον τίτλο «Aurora» και την Ηλέκτρα Νικολούζου στην ερμηνεία ανεβαίνει από την Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη 14 Μαρτίου.

Η Aurora, ένας θηλυκός δαίμων, ξυπνά από το βαθύ ύπνο της. Οι θεοί της ζητούν να εκπληρώσει το πεπρωμένο της, προετοιμάζοντας το έδαφος για την έλευση της νέας εποχής. Η αποστολή της, όπως η αποστολή της αυγής, είναι να μεταφέρει τον κόσμο από το σκοτάδι της νύχτας στο φως της ημέρας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, που κρατά 45 λεπτά, το στόμα της θα εκτοξεύει λέξεις ενός σπασμένου και πολυδιάστατου κειμένου, εξερευνώντας την πηγή της γλώσσας- το τραγούδι πριν γίνει τραγούδι, τη λέξη πριν γίνει λέξη.

Φωνήεντα και σύμφωνα θα διαμορφώσουν λέξεις και φράσεις, εμπνευσμένες από προφητικά ποιήματα των Φερνάντο Πεσσόα, Saint-John Perse, T.S. Coleridge και Βλαδίμηρου Νικολούζου, μαζί με κείμενα του Λουκρήτιου, του Αγ. Αυγουστίνου, του Αντονέν Αρτώ και των ορφικών δοξασιών.

Όλα αυτά διαδραματίζονται με φόντο ένα ερημικό, ονειρικό τοπίο και ήχους που διαμορφώνουν ένα περίπλοκο δίκτυο από μνήμες και εξερευνούν τον ήχο της σιωπής και της αρμονίας ενός μακρινού και λιγότερο ανθρώπινου Σύμπαντος.                                                

Ταυτότητα

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Νικολούζος
Βοηθός Σκηνοθέτη:
Κωστής Χριστοδούλου
Σκηνικός χώρος: Έφη Μπίρμπα
Μουσική Σύνθεση: Βαγγελίνο Κουρεντζής
Σχεδιασμός φωτισμών:
Σάκης Μπιρμπίλης
Κοστούμια:
Ianis Chamalidy

Φωτογραφίες & teaser παράστασης: Βλαδίμηρος Νικολούζος

Παραγωγή: Res Ratio Network, Β. Νικολούζος

Ερμηνεία: Ηλέκτρα Νικολούζου
                                                                    

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πρεμιέρα: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ημερομηνίες: 27 Φεβρουαρίου 2017 – 14 Μαρτίου 2017

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη, 21:00 Διάρκεια:45 λεπτά

Εισιτήρια:  Γενική Είσοδος 12€, Φοιτητικό-‘Ανεργοι-Ατέλεια 10€