Θέατρο

Ένας προάγγελος του «Γκοντό» στο Φεστιβάλ Αθηνών

«Οι τυφλοί», έργο γραμμένο το 1890 από τον νομπελίστα Μωρίς Μαίτερλινκ, που καλούν τον θεατή να ακολουθήσει το χρονικό ενός συμβολικού θανάτου, μέσα από μια διαδικασία που προϋποθέτει τον επαναπροσδιορισμό των αισθήσεων

και της πραγματικότητας, ανεβαίνει 12 και 13 Ιουλίου στην Πειραιώς 260 σε σκηνοθεσία -χορογραφία Ζωής Χατζηαντωνίου και ηχητική δραματουργία – μουσική σύνθεση Δημήτρη Καμαρωτού, με πρωταγωνιστές τους Ξένια Καλογεροπούλου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Χρήστο Στέργιογλου, Υβόννη Μαλτέζου, Γιώργο Μπινιάρη, Ανέζα Παπαδοπούλου, Χάρη Τσιτσάκη και Μηνά Χατζησάββα.

τυφλοι 2

«Οι τυφλοί ή ο ήχος μικρών πραγμάτων σε μεγάλο σκοτεινό τοπίο», είναι μια σύνθεση για το τέλος της ιστορίας των πράξεων όπου σε ένα τοπίο δάσους χωρίς όρια, δώδεκα τυφλοί, έξι άνδρες και έξι γυναίκες, αναμένουν την επιστροφή του οδηγού τους. Ανήμποροι να μετακινηθούν, επινοούν τρόπους για να περάσουν τον χρόνο τους, συνομιλούν για να καταπραΰνουν τον φόβο τους.

τυφλοι 3

Ένας Χορός συμβολικά τυφλών σωμάτων, που βρίσκονται σε μια ακραία συνθήκη αναμονής. Το έργο έχει θεωρηθεί προάγγελος του Περιμένοντας τον Γκοντό. Οι τυφλοί, σε κάποια στιγμή της αναμονής τους, αποδέχονται ότι αυτός που περιμένουν δεν υπάρχει και αποκτούν τη γνώση ότι δεν θα έρθει κανείς να τους σώσει. Παρ’ όλα αυτά, δεν πράττουν. Είναι εγκλωβισμένοι στην αδράνεια. Μια αφήγηση της ιστορίας των Τυφλών σε μορφή όπερας μιας, διακοπτόμενης πράξης, για γυναικεία φωνή, πιάνο και ήχους τυφλών. Οι φωτογραφίες του Άρη Καμαρωτού είναι από τις πρόβες.

τυφλοι 5

Ταυτότητα
Σκηνοθεσία -χορογραφία Ζωή Χατζηαντωνίου
Ηχητική δραματουργία – μουσική σύνθεση Δημήτρης Καμαρωτός
Μετάφραση: Δήμητρα Κονδυλάκη
Σκηνικός χώρος: Ελίνα Λούκου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Τραγούδι Σαβίνα Γιαννάτου
Πιάνο Θοδωρής Κοτεπάνος
Φωτογραφίες Άρης Καμαρωτός

τυφλοι 4
Ηθοποιοί : Ξένια Καλογεροπούλου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Χρήστος Στέργιογλου, Υβόννη Μαλτέζου, Γιώργος Μπινιάρης, Ανέζα Παπαδοπούλου, Χάρης Τσιτσάκης και Μηνάς Χατζησάββας.