Θέατρο

Ένας «Κανίβαλος» στο Vault

Την πολιτική αλληγορία «Ο Κανίβαλος. Η ανείπωτη ιστορία ενός οικονομικού δολοφόνου» του Δημήτρη Ζουγκού σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου  παρουσιάζει

το Θέατρο Vault κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Πρόκειται για ένα φαινομενικά κωμικό έργο που βρίθει κοινωνικών σχολίων για το πώς μπορεί η παγκόσμια συνομωσία να σε τσακίσει. Η πολιτική αυτή αλληγορία – μια σύγχρονη ελληνική εκδοχή στο «θέατρο του παραλόγου» – αποτελεί μια κραυγή διαμαρτυρίας για τα πολιτικά συστήματα που φιμώνουν την ανθρώπινη ελευθερία και τελικά αποκτηνώνουν το άτομο.

«Τι σου είναι ο άνθρωπος! Την μια κάθεσαι όμορφα όμορφά με τους φίλους σου και συζητάς για την διεθνή κατάσταση στην Βουδαπέστη, στις Βρυξέλλες, στην Βαρκελώνη και σε άλλες μεγάλες πόλεις που αρχίζουν από Β και έπειτα έρχεται και σε τρώει ένας κανίβαλος».

Kanivalos 7

To θεατρικό έργο «Ο κανίβαλος» παρουσιάζει τους θαμώνες ενός μπαρ να μην ανησυχούν για το μέλλον του κόσμου. Ο Ένκι μπάρμαν και σύντροφος της Ινάννα συνομιλεί με τον Μέλχιοτ έναν πλούσιο τύπο που κουβαλά στην τσέπη του περίεργα πράγματα και ισχυρίζεται ότι η κύρια ασθένεια των σκύλων είναι τα μεγάλα φορτηγά. Η εμφάνιση του Κλαρόν, προσωπικότητα παγκόσμιας επιρροής, τους ταράζει άλλα όχι για πολύ αφού σύντομα τον τρώει ένας κανίβαλος. Το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα καταρρέει. Η Ινάννα που έχει χωρίσει τον Ένκι 366 φορές τον ξαναερωτεύεται. Βρώμικα χρήματα έρχονται στην πόρτα τους. Ο Μέλχιοτ προσπαθεί να κάνει διάγνωση στον κανίβαλο. Ο επιθεωρητής του σώματος δίωξης τους κάνει οικονομικό έλεγχο. Ο Μέλχιοτ αναρωτιέται από τι πάσχουν οι κανίβαλοι.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Δημήτρης Ζουγκός

Σκηνοθέτης: Αυγουστίνος Ρεμούνδος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Άρτεμις Γρύμπλα

Σκηνικά-Κοστούμια: Τόνια Αβδελοπούλου

Σχεδιασμός φωτισμού: Άννα Ρεμούνδου

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Ανδριόπουλος

Αφίσα: Αλέξανδρος Βενιέρης

VideoSpot: Νικήτας Χάσκας

Παραγωγή: Vault

Ηθοποιοί: Γιώργος Αγγελόπουλος, Άρτεμις Γρύμπλα, Σοφία Πανάγου, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Αλκμήνη Σταθάτου, Έλενα Τυρέα.

Kanivalos 18

Info

Δευτέρα – Τρίτη 21:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Γενική είσοδος: 15 ευρώ

Μειωμένο: 10 ευρώ (Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ ΑμΕΑ/

05 ευρώ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ))

Πολυχώρος VAULT

Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

Τηλέφωνα: 213 0356472 / 6945 993870