Έφηβος Θέατρο Φεστιβάλ

«Ένα κορίτσι με την βαλίτσα στο χέρι»

«Εδώ και είκοσι χρόνια είχα μαγευτεί από το «Mouse» του Αρτ Σπίγκελμαν, που μου άνοιξε δρόμους», λέει η Σοφία Βγενοπούλου με αφορμή την σκηνοθεσία του Persepolis που ανεβαίνει από την  Grasshopper Youth στο Εφηβικό Φεστιβάλ

που κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 21 Απριλίου στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

«Το ότι μπορέσαμε να δουλέψουμε τα κόμικ με θεατρική γλώσσα, με έναν θίασο νέων ανθρώπων, ήταν μια τρομερή ευκαιρία να βρούμε μια δική μας αυθεντική γλώσσα. Η σκηνή  του φινάλε όπου ένα κορίτσι με την βαλίτσα στο χέρι τραγουδά ένα τραγούδι της ξενιτιάς από την Κάρπαθο, είναι μια πολύ συγκινητική στιγμή για ό, τι περνάμε σαν χώρα. Το κορίτσι κρατά αυτήν την βαλίτσα σε όλη τη διάρκεια της εξηντάλεπτης παράστασης».

 

mmmmmmmm

 

Η Σοφία Βγενοπούλου σκηνοθετεί από κοινού με τον Βαγγέλη Κυριακού και το έργο του Μπρεχτ «Αυτός που λέει ναι και αυτός που λέει όχι» με το Ειδικό Γυμνάσιο Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο Μενίδι.  «Για μια πρωτόγνωρη εμπειρία με συνεργασίες παιδιών που ενεργοποιήθηκαν και πήραν πρωτοβουλίες με φαντασία και επινοητικότητα», μιλά η σκηνοθέτης . Πρόκειται για την αλληγορία ενός παιδιού που θυσιάζεται στην χαράδρα για το γενικό καλό.

Σκηνοθεσία-Κείμενο: Σοφία Βγενοπούλου, Βαγγέλης Κυριακού
Παίζουν οι: Ρούτσης Νίκος, Αναστασιάδης Στάθης, Διακουμής Χρήστος, Βλασσοπούλου Σωτηρία, Ρεπούση Ελευθερία, Κλέινιτ Λάτση, Μοσκάι Βασίλης, Καστής Μανώλης, Πύλιος Χάρης, Νάτσου Στρατούλα.
Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Χρυσούλα Φαντζίκου, Καλλιόπη Γεωργούλη, Αθανασία Κοντοπούλου.