Θέατρο

Ελληνική πρώτη στην Αβινιόν

nature_morte

Το απόγευμα της Τετάρτης 9 Ιουλίου παρουσιάζεται η πρώτη εκ των τριών παραστάσεων που φέρουν… ελληνικό “χρώμα” στο φετινό Φεστιβάλ της Αβινιόν.

Πρόκειται για το έργο του Μανώλη Τσίπου (τον γνωρίσαμε ως μέλος της ομάδας “NovaMelancholia”) με τίτλο “Naturamorte” που ανεβάζουν έως και το Σάββατο οι δευτεροτείς σπουδαστές της δραματικής σχολής École de la Comédie de Saint-Étienne σε σκηνοθεσία Michel Raskine στους χώρους του Gymnase du lycée Saint-Joseph.

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του γνώριμου και σε εμάς Ολιβιέ Πι, η φετινή διεξαγωγή του μεγαλύτερου φεστιβάλ παραστατικών τεχνών στον κόσμο, μόνο δεδομένη δεν ήταν μέχρι και την τελευταία στιγμή. Απεργιακές κινητοποιήσεις εμπόδισαν την πρεμιέρα της που ήταν προγραμματισμένη την περασμένη Παρασκευή και αντ΄ αυτής δόθηκε τελικά το περασμένο Σάββατο.

Την Πέμπτη αναμένεται η πρεμιέρα του έργου του Γιάννη Μαυριτσάκη “Vitrioli” που σκηνοθέτησε ο ίδιος ο Πι για λογαριασμό του Εθνικού μας θεάτρου (Gymnase Paul Giéra, 10-19 Ιουλίου). Κι αν όλα κυλήσουν ομαλώς μέχρι τις 22 Ιουλίου θα δοθεί και η πρεμιέρα του “Κυκλισμού του τετραγώνου” του Δημήτρη Δημητριάδη, της παράστασης που έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Οκτώβριο στην Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά και έχει προσκληθεί στην Opéra Grand Avignon για τέσσερις βραδιές (έως τις 25 Ιουλίου).