Θέατρο

Ελληνικά «παραμύθια» στη Νέα Υόρκη

Την χιουμοριστική παράσταση για παιδιά και μεγάλους «Η βασιλοπούλα πάει στον πόλεμο» παρουσιάζει το Eclipses Group Theater New York σε κείμενο σκηνοθεσία Ιωάννας Κατσαρού, στο πολιτιστικό κέντρο της Αρχιεπισκοπής Νέας Υόρκης.

Το έργο είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο ελληνικό παραδοσιακό παραμύθι. «Η ηρωίδα μας είναι μια βασιλοπούλα που δε μοιάζει με τις άλλες βασιλοπούλες των παραμυθιών. Ξέρετε, αυτές που κάθονται στα παραθύρια των κάστρων και περιμένουν το βασιλόπουλο πάνω στο άσπρο άτι; Η βασιλοπούλα μας ονειρεύεται περιπέτειες και ταξίδια σε μέρη μακρινά. Για αυτό όταν μαθαίνει πως η χώρα της κινδυνεύει αποφασίζει να την υπερασπιστεί. Οπλισμένη με γενναιότητα, εξυπνάδα και μπόλικο χιούμορ και φαντασία, ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και παράξενες συναντήσεις που θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους.

Η παράσταση είναι γεμάτη με ελληνικά τραγούδια, γεμάτη χρώματα και εικόνες που μας ταξιδεύουν σε ένα κόσμο πέρα από το δικό μας, όμως εξίσου ζωντανό και οικείο. Το έργο δεν έχει στόχο μόνο να διασκεδάσει τα παιδιά, αλλά και να τους μεταδώσει μηνύματα για έναν πιο δίκαιο κόσμο, χωρίς πόλεμο, φτώχεια και πείνα».

Οι παραστάσεις θα δοθούν από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου, στα Ελληνικά με αγγλικούς υπέρτιτλους.

gia to spot 1

Συντελεστές

Κείμενο/σκηνοθεσία: Ιωάννα Κατσαρού

Ηθοποιοί: Δημήτριος Μπονάρος, Iωάννα Κατσαρού, Έλενα Παλούμπη

Σκηνικό/κοστούμια: Βίβιαν Τριβιζά

Φωτισμοί: Σάρα Κίμπαλ

Μουσική διδασκαλία/πιάνο: Αρετή Τζιοβάνου

Σχεδιασμός αφίσας/ tv σποτ: Παναγιώτης Ξάνθος

Φωτογραφίες/ πρόγραμμα: Σάρκης Δελιμέλκον