Θέατρο

Εδώ ακούστηκε ο λόγος του Μακρυγιάννη

Σε αυτόν τον περίβολο, σε τούτο το αλωνάκι ακούστηκε το βράδυ της Τετάρτης 13 Αυγούστου ο τραχύς, απελέκητος, αλλά ουσιαστικός και επίκαιρος λόγος του Στρατηγού Μακρυγιάννη.

Στο Δημοτικό Σχολείο Κροκυλείου Φωκίδας, την γενέτειρα του Μακρυγιάννη, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Θανάσης Σαράντος, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου αγωνιστή της επανάστασης, έστησε μια μυσταγωγική βραδιά, στην οποία παρουσίασε αποσπάσματα από τα Απομνημονεύματα.

10596206_10152638396056108_49382004_n

Οι κάτοικοι του Κροκύλειου και των γύρω περιοχών συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής για να δουν την παράσταση και να ακούσουν το λόγο του συντοπίτη τους Μακρυγιάννη. Έναν λόγο ευθύ και αληθινό, που υποστηριζόμενος από τις επιλογές της ζωής του Στρατηγού, στα πρώτα δύσκολα χρόνια της παλιννόστησης του έθνους, τον κατέστησε εθνικό λαϊκό ήρωα.

Για μια μοναδική εμπειρία μίλησε ο ηθοποιός Θανάσης Σαράντος, ο οποίος ευχαρίστησε τους μουσικούς Τζιχάν Τούρκογλου (ταμπουράς, κρητική λύρα) και Ιωάννη Μουτσάκη (κρουστά), που συμμετείχαν στην παράσταση και τον Δήμο Δωρίδας που την διοργάνωσε.