Θέατρο

DOMINO από τους Vasistas με βάση τα «Παιχνίδια σφαγής»

Μια βουβή χορογραφία για το παρόν που μας διαφεύγει και για το αόριστο μέλλον, με τον τίτλο Domino, θα παρουσιάσουν το φθινόπωρο οι Vasistas σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη, στο θέατρο Ροές στο πλαίσιο των δράσεων του Rēs Ratio Network .

Το Domino πραγματεύεται το θέμα της επιδημικής κατάρρευσης, μιας αλυσιδωτής αντίδρασης που οδηγεί σε γενικευμένη κατάσταση «επείγοντος», εστιάζοντας στους επιζώντες. Η δραματουργία βασίζεται στο έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Παιχνίδια σφαγής», εφαρμόζοντας στο έργο τους ιδιαίτερους αφηγηματικούς κώδικες και τη σκηνική γλώσσα που εξελίσσει η ομάδα τα τελευταία χρόνια. Στη σκηνή εναλλάσσονται στιγμιότυπα, θραυσματικά ταμπλώ ενός κόσμου όπου το τέλος πλησιάζει, όπου άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με το κενό. Με τρόπο επείγοντα, παράλογο και νοσταλγικό.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη

Δραματουργία: Vasistas, Χριστιάνα Γαλανοπούλου

Σκηνικός χώρος: Εύα Μανιδάκη

Κοστούμια: Παύλος Θανόπουλος

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Βοηθός σκηνοθέτη: Δάφνη Κούτρα

Προσαρμογή και διδασκαλία του “Cold song”: Κορνήλιος Σελαμσής

Ερμηνευτές: Ελένη Βεργέτη, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Αντώνης Αντωνόπουλος, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Ευθύμης Θέου, Ματίνα Περγιουδάκη, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Ρίτα Λυτού, Νατάσα Παπανδρέου, Αναστασία Ζαγκλή, Φιντέλ Ταλαμπούκας

Το DΟΜΙΝΟ είναι συμπαραγωγή των Vasistas με τα Open Latitudes (3) – european project, KOMM’N’ACT, Théâtre des Bernardines, MIRfestival, ενώ έχει την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας και του OZON RAW Magazine.