Θέατρο

“Cinecitta” για δυο ακόμα παραστάσεις

Με δυο τελευταίες παραστάσεις 24 & 25 Μαΐου θα κλείσει η μουσική κωμωδία “Cinecitta” από τη θεατρική ομάδα “Άπλετοι Κήποι”, τον κύκλο παραστάσεών της στο Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45 στο Γκάζι, σε σενάριο Θ.Παπαθανασίου και Μ.Ρέππα

μουσική και στίχους Αφροδίτης Μάνου και σκηνοθεσία Αφροδίτης Παρζακώνη.
Κοινό και παίκτες ταξιδεύουν στη Ρώμη μετά τον πόλεμο, στα μέσα της δεκαετίας του ’50. Καθημερινοί ήρωες και ήρωες του σινεμά. Ντίβες και κορίτσια της Βία Γκαριμπάλντι. Φτώχεια και όνειρα στο λευκό πανί. Νεορεαλισμός και χολιγουντιανές αυταπάτες.
Οι “Νύχτες της Καμπίρια” του Φεντερίκο Φελίνι γίνονται η αφετηρία μιας παράστασης για μια ολόκληρη εποχή που υπήρξε ίσως μόνο, στα σενάρια που αγαπήσαμε. Μια εποχή που δε ζήσαμε, μα –τι περίεργο– μας λείπει.

Cinecitta_1

Οι “Άπλετοι Κήποι” του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων προσεγγίζουν ένα έργο κλασικό στη σύλληψη, μέσα από την κινησιολογική λεπτομέρεια και τη σύνθεση εικόνων. Με ευρηματικότητα και σινεφίλ αναφορές, με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας -που βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τους ηθοποιούς-, μέσα σε ένα “έξυπνο” σκηνικό που διαρκώς μεταβάλλεται, παραδίδουν μια παράσταση απολαυστική και βαθύτατα επεξεργασμένη.

Κείμενο: Θ.Παπαθανασίου – Μ.Ρέππας | Στίχοι/Μουσική: Αφροδίτη Μάνου
Δραματουργική Επεξεργασία / Σκηνική Διδασκαλία: Αφροδίτη Παρζακώνη
Φωνητική Διδασκαλία: Μαρία Παπαγεωργίου – Χριστίνα Αυγερίδη
Χορογραφίες: Ιφιλένια Ζαχαριάδου – Κωνσταντίνος Αλευράς
Ορχήστρα: Χρήστος Τόλης (Πιάνο) | Φραγκίσκος Κοντορούσης (Ακορντεόν) | Γιώργος Ζιώτας (Μπάσο) | Θανάσης Αρχανιώτης (Τύμπανα) | Βαγγέλης Βλάχος (Τρομπέτα)
Αφίσα: Δημήτρης Κυριαζής
Φωτογραφίες: Χρήστος Τόλης – Κώστας Χαρβάτης – Ελευθερία Άνθη

Cinecitta_2

Λίγα Λόγια για τη Θεατρική Ομάδα

Η Θεατρική ομάδα – εργαστήρι «Άπλετοι Κήποι», του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων, δημιουργήθηκε το 2002. Απευθύνεται σε όλους εκείνους που επιθυμούν μιαν άλλη προσέγγιση του θεατρικού φαινομένου. Με βασική μέθοδο το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ και μέσα από την τεχνική της Σωματικής Έκφρασης, της διαδικασία της Αναπαράστασης και το Παιχνίδι των Ρόλων, οι συμμετέχοντες εμπλέκονται σε μια καθαρά βιωματική διαδικασία όπου αναπτύσσουν και καλλιεργούν τα εκφραστικά τους μέσα – Κίνηση/Έκφραση/Λόγος – πειραματίζονται, αυτοσχεδιάζουν, τροποποιούν, επινοούν, μετασχηματίζουν, παίζοντας με το τρίπτυχο ΔΟΜΗ–ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ–ΣΥΝΘΕΣΗ.
Στόχος η ανακάλυψη – τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο – των άπειρων δυνατοτήτων του ανθρώπου, η ανάπτυξη και διοχέτευσή τους σε μια δημιουργική θεατρική έκφραση μέσα από το πρίσμα του επαγγελματικά υπεύθυνου ερασιτεχνισμού.
Υπεύθυνη της ομάδας από το 2002 μέχρι σήμερα, είναι η Αφροδίτη Παρζακώνη, Παιδαγωγός Θεάτρου, Σκηνοθέτης, Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού.