Θέατρο Οι δημιουργοί γράφουν

Χρυσόθεμις Αμανατίδη: Μετά τις παραστάσεις κοιμάμαι χαμογελαστή

Η νεαρή ηθοποιός Χρυσόθεμις Αμανατίδη γράφει στο artplay.gr για την πρώτη της επαγγελματική συνεργασία στην παράσταση ”H αυτοκτονία μου” του Δημήτρη Κατσιμίρη.

«Ανέκαθεν με πίκραινε το πώς φτάνει κάποιος στο σημείο να βάλει τέλος στη ζωή του. Να σκοτώσει δηλαδή τον εαυτό του μαζί με τα όνειρα και τις προσδοκίες του. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό ακούω όλο και περισσότερες ειδήσεις σχετικά με την αυτοκτονία : παιδιά στην εφηβεία, ηλικιωμένοι, άνεργοι, μόνοι …κάθε άνθρωπος με τα βάρη του. Πώς να χωρέσει όμως ένα τέτοιο θέμα σε μια σκηνή;

Στο θέατρο συχνά επιζητάμε να δούμε από την κλειδαρότρυπα προσωπικές στιγμές άλλων και να ταξιδέψουμε σε άγνωστες περιοχές, εποχές, χώρες που μπορεί ποτέ να μη βρεθούμε στ΄ αλήθεια. Η μετά θάνατον ζωή άραγε πώς παίζεται; Υπάρχει; Η διαφορά των ρεαλιστικών κειμένων σε σχέση με το παράλογο είναι στην αντιμετώπισή τους. Στόχος μας να τ΄ αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο για να μπορέσει να πιστέψει ο θεατής τον παράλογο κόσμο της κόλασης όπου τον μεταφέρουμε από τα πρώτα λεπτά της παράστασης. Υποκριτικά αυτό δεν είναι τόσο εύκολο : δεν έχεις από κάπου να πιαστείς. Μόνο η φαντασία μπορεί να βοηθήσει κι αυτή καμιά φορά σε προδίδει.

Όταν σκέφτομαι όσα έζησα με τους συνεργάτες μου αυτούς τους μήνες ταξιδεύω. Γιατί αυτό είναι το θέατρο…ξεκινάει από τη μέρα της πρώτης αναγνωριστικής συνάντησης και τελειώνει με το χειροκρότημα της τελευταίας παράστασης. ‘Η μήπως δεν τελειώνει ποτέ;

“Η αυτοκτονία μου” είναι η πρώτη επαγγελματική μου συνεργασία και μπορώ να πω ότι το ταξίδι αυτό είναι συναρπαστικό. Ακόμα καλύτερα μπορώ να πω ότι τα βράδια μετά τις παραστάσεις κοιμάμαι χαμογελαστή».

Χρυσόθεμις Αμανατίδη

 

Info

Τεχνοχώρος Φάμπρικα

Μεγ. Αλεξάνδρου 125

Κεραμεικός

Τηλέφωνο: 2103411651 – 6937686795

Ημέρες – Ώρες Παραστάσεων – Τιμή Εισιτηρίου

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο

στις 9:30 μ.μ

Διάρκεια παράστασης 60 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, Φοιτητικό/ατέλεια/ανέργων: 5 ευρώ.