Θέατρο Χορός

«Χορός Ξανά» στο Bios

«Χορός Ξανά» είναι ο τίτλος της παράστασης που παρουσιάζει από τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου στο Bios  η Γιούλα Μπούνταλη.

Πρόκειται για μια παράσταση που έχει ως θέμα την ιστορία της επιθυμίας για ασταμάτητη κίνηση. Από τότε που είσαι παιδί. Επτά γυναίκες, που ξεκίνησαν κορίτσια από μια ερασιτεχνική σχολή, σήμερα αφηγούνται την ιστορία του σώματος μιας χορεύτριας μέσα στα χρόνια. Από τις αίθουσες διδασκαλίας και τα παιδικά όνειρα, στον ανταγωνισμό των επαγγελματικών σχολών και τους τραυματισμούς, από το Χορόδραμα της Ραλλούς Μάνου και το Ηρώδειο σε περιοδείες σε μεγάλα Καζίνο της Ευρώπης και της Αμερικής, από το Φεστιβάλ Αθηνών σε βιντεοκλίπ και νυχτερινά μαγαζιά και από τα τηλεοπτικά shows στην Ιαπωνία και το σκοτεινό Butoh.

Ο Χορός Ξανά είναι ένα ιμπρεσιονιστικό ντοκιμαντέρ για την τέχνη του χορού που βυθίζεται στο σώμα και συνεχίζει να το ορίζει ακόμα και όταν αυτό σταματήσει να χορεύει και θέλει να μείνει ακίνητο από την κούραση, την ανεργία, την ακηδία, τους τραυματισμούς, τον έρωτα, την μητρότητα, την ηλικία. Είναι μια παράσταση για κάθε όνειρο που είχες από παιδί και κανένας δεν πίστευε ότι θα κρατήσει μια ζωή. Χορός πάντα, ξανά και ξανά.

Συντελεστές

Σύλληψη – Κείμενο – Σκηνοθεσία: Γιούλα Μπούνταλη

Σκηνικά: Μυρτώ Λάμπρου

Κοστούμια: Μάρλι Αλιφέρη

Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευγενία Δελιαλή

Μουσική: Μάκης Κετεποζίδης – Στέφανος Κωνσταντινίδης

Με τις: Χρυσάνθη Βαρβάκη, Αντωνία Ζαγορίτη, Μαρουσώ Καραλέκα, Βαρβάρα Παξιμαδά, Έρη Πασαλιμανιώτη, Ζωή Πολυχρονιάδη και την Ιωάννα Αννίνου

Φωτογραφία: Χρήστος Τζίμας

Μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου

info

Διάρκεια παραστάσεων: 9 Φεβρουαρίου – 31 Μαρτίου 2015

Δευτέρα – Τρίτη20.30

Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ (ενιαίο)