Θέατρο Κουκλοθέατρο Χορός

Bread and Puppet Theater στο Bios

Οι Bread & Puppet, μία από τις πιο ριζοσπαστικές ομάδες θεάτρου διεθνώς, στο πλαίσιο του residency που πραγματοποιούν στο BIOS, από τις 5 έως τις 8 Μαρτίου, σε συνεργασία με το CYA/ΔΙΚΕΜΕΣ (Διεθνές Κέντρο Ελληνικών και Μεσογειακών Σπουδών)

παρουσιάζουν τις παραστάσεις με τίτλο A thing Done in a Seeing Place και The Lubberland National Dance Co.

Και στις δύο παραστάσεις συμμετέχουν περίπου 60 άτομα από την Αθήνα, συμπεριλαμβανομένων και φοιτητών του CYA/ΔΙΚΕΜΕΣ, που δήλωσαν συμμετοχή στην ανοιχτή πρόσκληση των Bread and Puppet. Οι δύο παραστάσεις αποτελούν μία ενότητα και παρουσιάζονται μαζί το ίδιο βράδυ. Αμέσως μετά τις παραστάσεις θα σερβιριστεί ζεστό ψωμί και το Bread and Puppet Cheap Art Store θα είναι ανοιχτό.

Bread and Puppet 3

A Thing Done in a Seeing Place

Μια ασπρόμαυρη παράσταση με μαριονέτες που υιοθετεί την προβληματική της Αντιγόνης του Σοφοκλή στη σημερινή κατάσταση και περιέχει πειραγμένες ατάκες από το πρωτότυπο κείμενο.

Ένα πράγμα που γίνεται σε ένα μέρος για θέαμα είναι η ελεύθερη μετάφραση του τίτλου της παράστασης, ο οποίος είναι εμπνευσμένος από τη μετάφραση της λέξης Δράμα και Θέατρο στα αγγλικά. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι: «Η λέξη Δράμα στην ελληνική γλώσσα περιγράφει αυτό που γίνεται, τη δράση, ενώ το Θέατρο σημαίνει ένα μέρος που πάει κανείς για να δει κάτι να γίνεται».

Στην παράσταση, η ιστορία της Αντιγόνης τοποθετείται στην εποχή της τρομοκρατίας με ασπρόμαυρες μαριονέτες από χαρτόνι και πίνακες ζωγραφικής. Οι βασικοί χαρακτήρες είναι: η ανυπάκουη κόρη, ο αστυνομικός, το Κογκρέσο, η πολιτεία, 99% χορωδία, ο Τειρεσίας και ο θάνατος. Τίποτα δεν είναι περισσότερο τρομαχτικό από τον άνθρωπο, όταν μέσα στο χειμώνα και την καταιγίδα, τρέχει τα πλοία του διασχίζοντας τους ωκεανούς και την αιώνια γη δε σέβεται παρά μόνο τη σχίζει στα δύο με το φιλόδοξο του άροτρο. (Βασισμένο σε κείμενο του Σοφοκλή).

Bread and puppet 12 (a)

The Lubberland National Dance Co.

Η The Lubberland National Dance Company δημιουργήθηκε για πρώτη φορά πριν 10 χρόνια με τη βοήθεια εθελοντών της τοπικής κοινότητας και είναι ένας έκτακτος χορός εξέγερσης κατά των δυσβάσταχτων κοινωνικών συνθηκών. Το Lubberland National Dance Co. αποτελεί αναβίωση του Gruppe Fuer Neuen Tanz, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Peter Schumann πριν από 60 χρόνια στο Μόναχο της Γερμανίας.

Η Lubberland National Dance Company στην Αθήνα θα παρουσιάζει τον χορό Βομβαρδισμού αντί Διαπραγμάτευσης σε πέντε κεφάλαια ξεκινώντας από τις βασικές ανθρώπινες σχέσεις και αξίες και φτάνοντας στην παραγωγή της δημόσιας γνώμης και των παράπλευρων απωλειών.

Bread and Puppet 2

info

Παραστάσεις: Πέμπτη 5 – Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Έναρξη: 20:30

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ και 10 ευρώ (φοιτητικό)