Θέατρο

Blitz: Μετάθεση πρεμιέρας λόγω απεργίας

Λόγω της Πανελλαδικής 24ης Γενικής Απεργίας μετατίθεται κατά μία ημέρα η πρεμιέρα της παράστασης «VANYA. Δέκα χρόνια μετά» της ομάδας blitz και αντί της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου

θα γίνει την Παρασκευή 28, στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης της Οδού Φρυνίχου. Η παράσταση της ομάδας blitz είναι εμπνευσμένη από το «Θείο Βάνια» του Τσέχοφ.

Δέκα χρόνια μετά το τέλος του έργου, ο Βάνια, η Σόνια, η Ελένα και ο Αστρόφ ξαναθυμούνται αποσπάσματα της ζωής τους. Τα ξαναζούν, τα διορθώνουν, τα αναπαριστούν. Απομονωμένοι σε έναν απροσδιόριστο χώρο.Η αφήγηση του έργου προωθείται τόσο με τη σκηνική δράση όσο και με κείμενα που προβάλλονται εν είδει υπερτίτλων. Σκηνές από τον «Θείο Βάνια» και πρωτότυπα κείμενα διαστρεβλώνουν την τυπική συνέχεια του έργου και δημιουργούν ένα νέο περιεχόμενο, έναν νέο τόπο και μια νέα ιστορία.

 

Η διεθνής ελληνική ομάδα blitz, 10 χρόνια μετά την ίδρυσή της, μεταξύ θεάτρου και ντοκυμαντέρ, μεταξύ αυτοβιογραφίας και μυθιστορήματος, γράφει ένα καινούριο έργο για την ερωτική επιθυμία, για τη ζωή ως θρίαμβο, για το πώς κανείς γερνάει, για τον φόβο που μεγαλώνει, για το θέατρο, τους διανοούμενους, τη μνήμη, την οργή, την ακινησία της ζωής – αναμιγνύοντας την ιστορία τους με την ιστορία των τσεχοφικών ηρώων, που κουράστηκαν μετά από 100 χρόνια θαυμασμού.

Η παράσταση αποτελεί συμπαραγωγή με τη «Comedie de reims» και μετά την Αθήνα θα περιοδεύσει στο εξωτερικό.

blitz 3_small

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: ομάδα blitz

Δραματουργία: ομάδα blitz, Νίκος Φλέσσας

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Σκηνικά: Έφη Μπίρμπα

Κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Κωσταντινίδης

Βοηθός σκηνοθεσίας: Βάσια Ατταριάν

Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ

Video trailer: Διαμαντής Καραναστάσης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Βαλαής, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής.

 

blitz 5_small

info

Θέατρο Τέχνης Καρολου Κουν

Φρυνίχου 14, Πλάκα (χάρτης)

τηλέφωνα: 2103222464 & 2103236732

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη 8.00μμ, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 9.15, Κυριακή 8.00μμ