Θέατρο

Μπάροουζ, Γκίνσμπεργκ και Κέρουακ στη σκηνή του Beton7

Με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του William S. Burroughs, του δημιουργού που άλλαξε συναρπαστικά τα λογοτεχνικά τοπία της μεταβιομηχανικής εποχής,

το Beton7 παρουσιάζει τρεις θεατρικές εκπομπές, τρία τραγούδια, για τις τρεις μεγάλες προσωπικότητες: τον William Burroughs, τον Allen Ginsberg και τον Jack Kerouac.

Μέσα από κείμενα και ποιήματα των δημιουργών, ο Πέρης Μιχαηλίδης και ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης παρουσιάζουν επί σκηνής τον λογοτεχνικόbeatniks πλούτο και την αδάμαστη τόλμη των beat δημιουργών. Ο Μιχαηλίδης απαγγέλλει/ερμηνεύει θραύσματα από τα έργα τους, διαβάζει τι έγραψαν άλλοι γι’ αυτούς και εισάγει τους θεατές στο ηλεκτροφόρο σύμπαν των Beat δημιουργών, εξοικειώνοντάς τους με το ιλιγγιώδες καλειδοσκόπιό τους.

Παραλλήλως, ήχοι και μουσικές που επιλέγει επί τόπου ο Μπαμπασάκης, δημιουργούν το σάουντρακ μιας γενιάς αιρετικών που θέλησαν να ανακατέψουν την τράπουλα της ύπαρξης ξανά. Ακούγονται επίσης τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για τους ποιητές της Beat Generation, αλλά και τους ίδιους να τραγουδάνε και να απαγγέλλουν.

Η Ελεάννα Μαρτίνου συμμετέχει με Εικαστικές Τεκμηριώσεις που συμβάλλουν στην αναβίωση εκείνης της εποχής και στην συνειδητοποίηση του πόσο μεγάλη σημασία έχει η περιπέτεια της Beat Generation για μας σήμερα, για το πώς μπορούμε να ερμηνεύσουμε έναν κόσμο που νυχθημερόν εκτροχιάζεται από τις ήδη φθαρμένες ράγιες του.

Στο μπαρ του Beton7 θα προβάλλονται ταινίες με θέμα την Beat Generation, και θα υπάρχει Έκθεση Βιβλίων, Φωτογραφιών, και Ντοκουμέντων σχετικών με το κίνημα αυτής της Γενιάς. Έκτακτοι προσκεκλημένοι, έκπληξη, θα εμφανίζονται αναπάντεχα, άλλοι κάθε φορά, και θα πλουτίζουν το event με απαγγελίες, αναμνήσεις, απόψεις.

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/ Ερμηνεία: Πέρης Μιχαηλίδης

Κείμενα/ Μουσικές: Γιώργος – Ίκαρος Μπαμπασάκης

Εικαστικές Τεκμηριώσεις: Ελεάννα Μαρτίνου

 

Info

Ημέρες παραστάσεων

Πρώτο Τραγούδι: Μπάροουζ – Ο Παππούς Όλων Μας | 9 και 23 Νοεμβρίου 2014

Δεύτερο Τραγούδι: Άλλεν Γκίνσμπεργκ – Τα Τζουκμπόξ του Υδρογόνου | 7 και 28 Δεκεμβρίου 2014

Διάρκεια: 60 λεπτά

Εισιτήριο: 5€ γενική είσοδος

Ώρα: 21:00