Θέατρο

«Άσκηση για φόνο» στο Αγγέλων Βήμα

Πανελλήνια πρεμιέρα κάνει σήμερα, Πέμπτη 16 Οκτωβρίου η βραβευμένη μαύρη κωμωδία του Victor Cahn «Άσκηση για φόνο».

Παρουσιάζεται στο “Αγγέλων Βήμα” κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας Noir, η οποία περιλαμβάνει και το Φεστιβάλ  «Έξι εγκλήματα ζητούν συγγραφέα», από την ομάδα Square Theatre Company, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γιαμλόγλου.

Υπόθεση

Ο Έντριαν, γοητευτικός τυχοδιώκτης και πρωταθλητής στο σκάκι, απολαμβάνει τον, πλούσιο γάμο του με την μεγαλύτερή του, αλλά ακόμη σέξι, Τζάνις,Δάφνη Μανούσου_Άσκηση για φόνο_ Μαχαίρι πρώην μοντέλο και νυν ιδιοκτήτρια γιγαντιαίας αλυσίδας γυμναστηρίων. Όσο ο ένας δεν χώνεται στα πόδια του άλλου, όλα στη σχέση τους μοιάζουν ρόδινα.   Σχεδόν…

Με την εμφάνιση της Έιμυ, νεαρής «ρεπόρτερ» με σκοτεινό παρελθόν και ακόμη πιο σκοτεινό παρόν, μπαίνει σε κίνηση ένα γαϊτανάκι αποκαλύψεων, σχεδίων δολοφονίας και ανατροπών και ξεκινάει μια αδυσώπητη και αφάνταστα αστεία παρτίδα φονικού σκακιού .Ο καθένας από τους τρείς ήρωες έχει τους δικούς του λόγους να επιθυμεί ή να χρειάζεται την εξόντωση του ενός ή και των δύο άλλων.

Τα τρία πρόσωπα της παρτίδας δεν έχουν αναστολές. Τα ψέματα και το διπλό παιχνίδι μαζί με τον ψυχρό και αστραπιαίο υπολογισμό της κάθε κίνησης είναι ο μόνος τρόπος επικράτησης.

Μετάφραση-Σκηνοθεσία : Δημήτρης Γιαμλόγλου

Φωτισμοί: Μαριάννα Κοντούλη

Σκηνικά: Aιμιλία Κακουριώτη

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Μουσική: Γιάννης Πλαστήρας

Χορογραφία – επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Μητροπούλου

Δημιουργία trailer: Ανθή Τσιρούκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Νικολέττα Μπίσκου

Παίζουν

Έιντριαν Μπόναμ:  Γιάννης Λασπιάς

Έιμυ Κόρτλαντ:  Δάφνη Μανούσου

Τζάνις Μπλέϊκ:  Ιωάννα Σταυροπούλου.

Η παράσταση Άσκηση Για Φόνο ανατέθηκε από το Αγγέλων Βήμα στη Square Theatre Company μετά την εξαιρετική περσινή συνεργασία τους με την παράσταση Καμίλ Κλοντέλ, Mudness του Γιάννη Λασπιά.

info

Θέατρο «ΑγγέλωνΒήμα»,

Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια

Έναρξη: Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ημέρες & ώρες: Πέμπτηστις 21.15 – Παρασκευή στις 20:30.

Τιμέςεισιτηρίων: 12 ευρω (κανονικό) -10 ευρώ (φοιτητικό-μειωμένο) – 5ευρώ (ανέργων)

Πληροφορίες: Τηλ. 210 5242211