Θέατρο

Από τη «ζούγκλα» στο Θέατρο Τέχνης

Τη νουβέλα του Henry James «Το θηρίο στη ζούγκλα» ανεβάζει από σήμερα Τρίτη 4 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Τέχνης της Οδού Φρυνίχου, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η ομάδα Προτσές, σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη.

Εγχείρημα βαρύ για την σκηνοθέτη και τους πρωταγωνιστές, καθώς το ανάλογό του το συναντάμε μόνο στη Γαλλία, με τη διασκευή να υπογράφει η Marguerite Duras και τους ρόλους των δύο ηρώων να ερμηνεύουν ο Gerard Depardieu και η Fanny Ardant!

Η παράσταση διερευνά τι συμβαίνει όταν ο λόγος αντικαθιστά -με παράξενη επιτυχία και, τελικά, με βέβαιη αποτυχία- το σώμα, ως τοποθεσία ερωτικής σύνδεσης. Μήπως το θηρίο είναι όλα αυτά που χάνονται εν τω μεταξύ;

 

thirio 11

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ο Μάρτσερ εμπιστεύεται στη Μαίη το μυστικό του: την πεποίθηση πως κάτι πολύ παράξενο θα του συμβεί, κάτι που αναμένει και δεν αποκλείεται να τον συντρίψει. Δέκα χρόνια μετά, την ξανασυναντά. Εκείνη του υπενθυμίζει την παλιά εκμυστήρευση, κι αυτός της προτείνει να τον συντροφεύσει στην αναμονή του. Οι δυο τους αφιερώνουν τη ζωή τους σε αυτή την αναμονή.

Το «Θηρίο στη ζούγκλα» μιλάει για ένα μυστικό, δημιουργώντας διαρκώς καινούργια. Ο Henry James, έχοντας ως πρώτη ύλη μια ατυχή αισθηματική ιστορία, δημιουργεί ένα σχεδόν μεταφυσικό σασπένς γύρω από μια Αναμονή, ένα Θηρίο και μια Αποκάλυψη.

 

thirio 2_1

Λίγα λόγια για την ομάδα Προτσές

Η ομάδα Προτσές δημιουργήθηκε από τους ηθοποιούς Ανθή Ευστρατιάδου, Σύρμω Κεκέ, Θέμη Πάνου, Βασιλική Σκευοφύλαξ, τη φωτίστρια Μαρία Γοζαδίνου, και την ηθοποιό και σκηνοθέτη Μαρία Μαγκανάρη την άνοιξη του 2014. Σημείο συνάντησης όλων υπήρξε στο παρελθόν ο Θίασος Κανιγκούντα.

*προτσές: διαδικασία, πορεία ανάπτυξης ενός φαινομένου (κοινωνικοπολιτικού), εξελικτική πορεία/ νομοτελειακά αδιάκοπη κίνηση κάποιου φαινομένου, η ασταμάτητη και αέναη εξέλιξή του σε άλλα φαινόμενα.

 

thirio 10

Συντελεστές

Μετάφραση: Παλμύρα Ισμυρίδου

Διασκευή- Σκηνοθεσία: Μαρία Μαγκανάρη

Σκηνικός χώρος- Μουσική επιμέλεια: Μαρία Μαγκανάρη- Προτσές

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Φωτισμοί- Σχεδιασμός ήχου: Μαρία Γοζαδίνου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδριάνα Χαλκίδη

Συνεργάτης: Ρένα Πογιατζόγλου

Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ

Παίζουν (αλφαβητικά): Ανθή Ευστρατιάδου, Σύρμω Κεκέ, Θέμης Πάνου

thirio 5 (2)

Πληροφορίες

Henry James, Το θηρίο στη ζούγκλα, Ομάδα Προτσές

Θέατρο Τέχνης Καρολου Κουν

Φρυνίχου 14, Πλάκα (χάρτης)

τηλέφωνα ταμείου: 2103222464 & 2103236732

Πρεμιέρα 4 Νοεμβρίου

4 Νοεμβρίου –25 Νοεμβρίου

Μόνο για 3 εβδομάδες – παραστάσεις καθημερινά εκτός Παρασκευής

(Δευτέρα-Τρίτη 9.15μμ, Τετάρτη 8μμ, Πέμπτη-Σάββατο 9.15, Κυριακή 8μμ)