Θέατρο

Άννα Καραμπά και Άκης Δήμου στα αναλόγια του «Τέχνης»

Με τα έργα «Ο Ναυαγοσώστης και οι πρωταγωνιστές» της Άννας Καραμπά και «Μάθε με να φεύγω» του Άκη Δήμου συνεχίζεται την Κυριακή 5 Οκτωβρίου το Αναλόγιο 2014: Η ελληνική δραματουργία ΤΩΡΑ

του Θεάτρου Τέχνης (Φρυνίχου) που επιμελείται η Σίσσυ Παπαθανασίου.

 

Άννα Καραμπά: «Ο ναυαγοσώστης και οι πρωταγωνιστές» (8μμ)

Υπόθεση

Ο Γιορντάν και ο Αλισαφάτ, δύο φίλοι, μπαίνουν κρυφά σε μια βίλα. Θέλουν να κάνουν μια βουτιά στην πισίνα. Ζεσταίνονται. Μα εκεί τους περιμένουν ο ναυαγοσώστης και η λουόμενη, που μιλούν παράξενα και τους αιφνιδιάζουν.

Συντελεστές

Σκηνοθετική επιμέλεια: Θεόδωρος Εσπίριτου

Εικαστική παρέμβαση: Ηλίας Παπαηλιάκης

Διανομή: Θανάσης Χαλκιάς, Νίκος Παντελίδης, Δέσποινα Σαραφείδου, Ανδρέας Αντωνιάδης

Αφηγητής ο Βασίλης Ψυλλάς

Εμφανίζεται η σοπράνο Αθηνά Δημητρακοπούλου

Άννα Καραμπά

Η Άννα Καραμπά γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε παιδαγωγικά (Πανεπιστήμιο Αθηνών), υποκριτική (Σχολή υποκριτικής Eμπρός Θέατρο Εργαστήριο) καθώς και σχεδιασμό εκπαιδευτικού λογισμικού (Msc, Middlesex University, London). To 2011 βραβεύεται στο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών για το έργο της Δίκλινο και το 2012 βραβεύεται για το έργο της Μια χειρονομία από τον ίδιο θεσμό. Το 2013, το έργο Δίκλινο επιλέγεται από το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο φόρουμ σύγχρονης Δραματουργίας με έργα από τη Νότια Ευρώπη και βραβεύεται από το περιοδικό για το θέατρο Επί σκηνής για το έργο Μια χειρονομία. Την ίδια χρονιά διακρίνεται στο φεστιβάλ σύγχρονου έργου του Θεάτρου Ακαδήμεια για το έργο της Κομπόστ. Έχουν παρουσιαστεί τα θεατρικά της: Reality (Θέατρο 104 Κέντρο λόγου και τέχνης), Δίκλινο (Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών), Μια χειρονομία (Θέατρο Βυρσοδεψείο, Πλατφόρμα αναγνώσεων σύγχρονων έργων), Κομπόστ (Θέατρο Ακαδήμεια, φεστιβάλ Millenium After), Το σπίτι στο δάσος (Θέατρο Επί Κολωνώ, φεστιβάλ off off). Το έργο της Reality κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άπαρσις.

akhs dimou

Άκης Δήμου : «μ ά θ ε   μ ε   ν α   φ ε ύ γ ω»

Με τη Ρούλα Πατεράκη, τον Δημήτρη Παπανικολάου και τον Γιώργο Κέντρο

Υπόθεση

Μια γυναίκα, ο αδερφός της, ένας παλιός εραστής: ένα παράδοξο ερωτικό τρίγωνο σ’ ένα ξενοδοχείο-κιβωτό ενθυμίων μιας θαμμένης αισθηματικής ηλικίας. Φαντάσματα περαστικών αντρών, ήχοι επιστροφών και απομακρύνσεων. Γιατί «ο ρόλοςτου έρωτα είναι να επινοεί την ανοικειότητα.»

Άκης Δήμου

Ο Άκης Δήμου γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Στην ίδια Σχολή, ολοκλήρωσε στη συνέχεια το μεταπτυχιακό του, με αντικείμενο το Ποινικό Δίκαιο και την Εγκληματολογία. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο το 1995 με τον μονόλογο «…και Ιουλιέττα». Από τότε και μέχρι σήμερα, έχουν ανέβει είκοσι πέντε έργα του (πρωτότυπα και διασκευές) από επιχορηγούμενα και ιδιωτικά θέατρα. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και πορτογαλικά και έχουν παρουσιαστεί στην Αγγλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και το Βέλγιο. Ζει στη Θεσσαλονίκη.