Θέατρο

Ανοίγει ξανά το ιστορικό «Αμαλία»

Το Θέατρο Αμαλία ανοίγει ξανά τις πόρτες του για το κοινό της Θεσσαλονίκης. Ένας χώρος που ξεκίνησε ως κινηματογράφος για να φιλοξενήσει στη συνέχεια το Θεατρικό Εργαστήρι της Ρούλας Πατεράκη και να γίνει στα τέλη της δεκαετίας του 80 το “σπίτι” της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης.

Το εγχείρημα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας τριών ανθρώπων που υπηρετούν χρόνια το Θέατρο. Ο Θωμάς Βελισσάρης, που έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του χώρου, ένωσε τις δυνάμεις του με τον θεατρικό παραγωγό Θωμά Χαρέλα και τον Γιάννη Γκουντάρα από την εταιρεία Artminds.

14444672_1271657096191990_6980565522247089794_o

Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί πλήρης καλλιτεχνικός προγραμματισμός, ωστόσο πρεμιέρα θα κάνει 19 Οκτωβρίου η «Έντα Γκάμπλερ» του Ίψεν  σε σκηνοθεσία Νίκου Σακαλίδη.

Στο Θέατρο θα κάνει ποδαρικό στις 9 Οκτωβρίου η παιδική παράσταση «Εμπρός λοιπόν, όλοι μαζί» βασισμένη σε παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά.

Τον Νοέμβριο θα φιλοξενηθεί η κουκλοθεατρική ομάδα Redicolo η οποία θα παρουσιάσει τον Πινόκιο με μεγάλου μεγέθους κούκλες.

Στόχος του θεάτρου «Αμαλία –Εταιρότητα», είναι να  παρουσιαστούν μουσικές εκδηλώσεις και μικρά φεστιβάλ στο κλείσιμο της σεζόν «Μήνας χορού» καθώς και εργαστήρια. Επίσης όπως δήλωσε ο Θωμάς Βελισσάρης θα υπάρχουν συνεργασίες με τη σκηνή του Black Box.

Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες: Μαρία Μαυρίδου