Θέατρο Φεστιβάλ

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ανακοινώθηκε το μεσημέρι το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών –Επιδαύρου 2015 που φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στον πολιτισμό. Φέτος το Φεστιβάλ αποκτά και κινηματογραφικό χρώμα καθώς

συνεργάζεται με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας σε προβολές στον κήπο της Πειραιώς 260.
Τι ξεχωρίζει στις θεατρικές παραγωγές

Σκηνοθέτες και θεατρικά σχήματα παγκόσμιας εμβέλειας, όπως ο Τόμας Όστερμαγερ με τη Shaubüchne και ο Ρομέο Καστελλούτσι με τη Societas Raffaello Sanzio επανέρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών, οπου θα εμφανιστούν επίσης Young Jean Lee’s Theater από τη Νέα Υόρκη, οι She She Pop από το Βερολίνο και το Baxter Theatre από τη Νότια Αφρική. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης το New Riga Theatre από τη Λετονία και τους Γάλλους Φρανσουά Τανγκύ και Νταβίντ Μαμπούς. Στο Φεστιβάλ Επιδαύρου πρωτοτυπεί η ελληνο-ιαπωνική συμπαραγωγή της ομηρικής Νέκυιας από το θέατρο Νο.

Ηρώδειο: Λυρική, ΚΟΑ, Μίκης και Κοέν

Το Ηρώδειο θα φιλοξενήσει την Τόσκα του Πουτσίνι, από την Εθνική Λυρική Σκηνή, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού, και την Κάρμεν του Μπιζέ, σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή τον εορτασμό των 90ών γενεθλίων του. Στο πλαίσιο του αφιερώματος η ΚΟΑ θα παρουσιάσει το Άξιον εστί και μια χορωδία από την Βρετάνη το Canto General. Από την πιο σύγχρονη μουσική παραγωγή ξεχωρίζουν η συναυλία του Άνταμ Κοέν, γιου του μοναδικού Λέοναρντ Κοέν και η παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου με βάση το Βίος και Πολιτεία του Ντάριο Φο.

Χορός

Σε ότι αφορά τον χορό επιστρέφουν στο φεστιβάλ η Σιλβί Γκιλέμ και η Μαγκύ Μαρέν.

Σε λίγο αναλυτικά όλο το πρόγραμμα

 

Φωτογραφία εξωφύλλου Εύη Φυλακτού