Θέατρο

Ανακοίνωση – απάντηση του ΑΚΡΟΠΟΛ για τις Θεσμοφοριάζουσες

Ανακοίνωση απάντηση  για τα όσα συνέβησαν σχετικά με τη ματαίωση της υπόλοιπης περιοδείας της παράστασης Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη εξέδωσε πριν από λίγο ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ. Την ανακοίνωση υπογράφει ο επιχειρηματίας κ. Θεοφάνης Κιρκινέζος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛ

Με λύπη μας πριν από δύο ημέρες αναγκαστήκαμε να ματαιώσουμε τις τελευταίες παραστάσεις της καλοκαιρινής μας παραγωγής «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη. Η χαμηλή ανταπόκριση του κοινού και άλλοι λόγοι μάς ανάγκασαν να πάρουμε αυτή την απόφαση.

Ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ συνεπής προς τη δήλωσή του σήμερα δεν έχει καμία εκπρόθεσμη υποχρέωση προς τους ηθοποιούς του Χορού της παράστασης και επιπλέον έχει εξοφλήσει στο ακέραιο και για το σύνολο της περιοδείας όλους τους συνεργάτες και συντελεστές της παράστασης, κ.κ. Κώστα Γεωργουσόπουλο, Γιάννη Μετζικώφ, Κατερίνα Μαραγκουδάκη και Έλενα Γεροδήμου. Το ίδιο έχει πράξει για το σύνολο των πρωταγωνιστών της παράστασης, κ.κ. Δημήτρη Πιατά, Φαίη Ξυλά, Θανάση Αλευρά, Δημήτρη Ραφαήλο, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο και Χάρη Χιώτη, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Όσο για τον κ. Γιώργο Κιμούλη και τον κ. Διονύση Τσακνή, την απάντηση για τις συκοφαντίες και τις καταγγελίες τους θα δώσει η Δικαιοσύνη, στην οποία και θα προσφύγουμε για την ικανοποίηση της ζημίας που μας προξένησαν από την ακύρωση των παραστάσεων σε Χαλκίδα, Κορυδαλλό και Νίκαια, καθώς και για τη δυσφήμιση του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ.

Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά το κοινό που μας τίμησε στις παραστάσεις μας.

Για τον Θεατρικό Οργανισμό Ακροπόλ,

Θεοφάνης Κιρκινέζος

 

Προηγήθηκε επιστολή του Δημήτρη Πιατά

 

Νωρίτερα ο ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς σε επιστολή του προς τα ΜΜΕ, η οποία διακινηθηκε μέσω του θεάτρου ΑΚΡΟΠΟΛ τόνιζε:

«Εγώ ο Δημήτρης Πιατάς, συμμετέχοντας ως πρωταγωνιστής, στην παράσταση του Αριστοφάνη «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ» μια παράσταση που είμαι περήφανος για το καλλιτεχνικό και αισθητικό αποτέλεσμα, δημιουργία του σκηνοθέτη, διασκευαστή και φίλου Γιώργου Κιμούλη … τελείωσε … άδοξα και δυστυχώς δεν είχε την ανταπόκριση που περιμέναμε από το κοινό. Ο «ξαφνικός θάνατος» μόνο πόνο δημιουργεί…

Οι οικονομικές μου απαιτήσεις ως επαγγελματία ικανοποιήθηκαν πλήρως από τις επιχειρήσεις ΑΚΡΟΠΟΛ και συγκεκριμένα από τον επιχειρηματία Φάνη Κιρκινέζο.

Ο πόνος μου είναι μία προσωπική μου υπόθεση, που αφορά εμένα… και δεν ανήκει σε κανέναν άλλον… Πολύ περισσότερο δεν θα γίνει «τροφή» σε κανένα ΜΜΕ».

Μετά τιμής

Δημήτρης Πιατάς

Ηθοποιός