Θέατρο

Άλωσε και τις ΗΠΑ ο Τερζόπουλος. Βίντεο από την “Αντιγόνη”

Ρατσισμός και φυλετικές διακρίσεις συνεχίζουν να κυριαρχούν και να πληγώνουν το σώμα των ΗΠΑ, κατέδειξε με την μαύρη του «Αντιγόνη» ο Θόδωρος Τερζόπουλος στο Wilma Theater της Φιλαδέλφειας

όταν η ηθοποιός Jennifer Kidwell αποχαιρετά τη Θήβα και παίρνει το δρόμο για τον τάφο τραγουδώντας το εμβληματικό “Summertime” του Τζορτζ Γκέρσουιν.

Η παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, είναι ενταγμένη στην μεγάλη διεθνή παραγωγή «Άταφοι Νεκροί» με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, συζητήσεις και εργαστήρια σε πανεπιστήμια.

Η μετάφραση της “Αντιγόνης” είναι της Marianne McDonald, ο Θεόδωρος Τερζόπουλος υπογράφει εκτός από τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά, τα κοστούμια και τους φωτισμούς. Η μουσική σύνθεση είναι του Παναγιώτη Βελιανίτη. Βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Σάββας Στρούμπος. Η Jennifer Kidwell ερμηνεύει την Αντιγόνη, ο Αντώνης Μυριαγκός τον Κρέοντα, ο Στάθης Γράψας τον Τειρεσία και ο Ιταλός Paolo Musio τον Κορυφαίο. Συμμετέχουν επίσης οι Sara Glyko, Brian Ratcliffe, Ross Beschler, Jered McLenigan, Stephen Rishard, Justin Jain και Ed Swidey.

Φωτογραφίες της παράστασης: Sasha Iziliaev