Θέατρο Μουσική

Αϊδίνη-Ασπιώτης στη Γέρμα

Η «Γέρμα», ένα από τα τρία θεατρικά έργα της «ισπανικής υπαίθρου» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, και κορυφαίο έργο του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου, ανεβαίνει τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου στο θέατρο του Ιδρύματος

Μιχάλης Κακογιάννης, με τη μορφή συμφωνικής σκηνικής μπαλάντας, με πρωταγωνιστές τους Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Κωνσταντίνο Ασπιώτη και Ιωάννα Αγγελίδη, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Διαμαντοπούλου.

Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση είναι του Νίκου Χατζηελευθερίου, η μετάφραση του Περουλή Σακελλαρίδη και η δραματουργική επεξεργασία του Εδουάρδου Γεωργίου και της Αναστασίας Διαμαντοπούλου. Συμπράττει ως σολίστ η Έλλη Πασπαλά ερμηνεύει η συμφωνική ορχήστρα Underground Youth Orchestra υπό τη διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη.
Η Γέρμα, που σημαίνει στείρα, εγκλωβισμένη σε έναν γάμο που δεν υπήρξε επιλογή της, με μόνη της διέξοδο πλέον τη μητρότητα, κάνει ό, τι μπορεί για να ολοκληρώσει την ύπαρξή της κατά τα πρότυπα της εποχής και να δώσει νόημα στη ζωή της. Όσο κι αν προσπαθεί, δεν καταφέρνει να ξεφύγει από τη μοίρα της. Το παιδί που δεν έρχεται ποτέ τής γίνεται εμμονή, οδηγώντας την αναπόφευκτα στο έγκλημα…
Μια ιδιαίτερη πολυσυλλεκτική μουσική παράσταση με αφορμή την επέτειο των 80 χρόνων από τον θάνατο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Pikon Germa _MG_9610

Ταυτότητα της παράστασης

Μουσική Σύνθεση: Νίκος Χατζηελευθερίου

Ενορχήστρωση-Διεύθυνση ορχήστρας: Κώστας Ηλιάδης

Μετάφραση-προσαρμογή κειμένου-στίχοι: Περουλής Σακελλαρίδης

Δραματουργική επεξεργασία: Εδουάρδος Γεωργίου, Αναστασία Διαμαντοπούλου

Σκηνοθεσία: Αναστασία Διαμαντοπούλου

Σκηνικά: Εδουάρδος Γεωργίου

Βίντεο | ηχητικός σχεδιασμός: Κώστας Μπώκος & Βασίλης Κουντούρης (Studio 19)

Ερμηνευτές: Έλλη Πασπαλά, Κωνσταντίνα Κορδούλη, Απόστολος Κίτσος

Πρωταγωνιστούν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Ιωάννα Αγγελίδη.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Χρήστος Φάκλαρης, Βαγγέλης Γαγλίας

Φωτογραφίες: Παντελής Κονσολάκης-Pikon Photography

 

Παραγωγή: Ekfrassis Productions
Ώρα έναρξης: 21.00
Διάρκεια: 70΄
Αίθουσα: Θέατρο του ΙΜΚ
Τιμές εισιτήριων: 15 € (προπώληση), 18 € (ταμείο ΙΜΚ την ημέρα της παράστασης), 12 € (Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ)