Βιβλίο Θέατρο

Άγνωστος Μίλερ ανεβαίνει στο θέατρο

Το χαμένο για χρόνια χειρόγραφο του πρώτου θεατρικού έργου του Άρθουρ Μίλερ ανεβαίνει μετά την ανακάλυψή του, στο «Old Red Lion Theatre», του Λονδίνου στις 8 Δεκεμβρίου.
Σχεδόν ογδόντα χρόνια μετά την συγγραφή του το πρώτο

θεατρικό έργο του Μίλερ με τίτλο «No Villain», που ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει το πιο αυτοβιογραφικό του, ανακαλύφθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν.
Αφηγείται την ιστορία ενός μαρξιστή Αμερικανού φοιτητή, που βρίσκεται απέναντι στο δίλημμα, να πάει με το μέρος των απεργών εργατών ή να συνταχθεί με τους δικούς του, ιδιοκτήτες μιας υφαντουργίας.
Ο Μίλερ έγραψε το έργο το 1936 σε διάστημα έξι ημερών κι όταν ακόμη ήταν φοιτητής. Μάλιστα πήρε μέρος σε διαγωνισμό γραφής του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν στον οποίο διακρίθηκε και κέρδισε 250 δολάρια ως βραβείο, Το έργο δεν ανέβηκε ποτέ στο θέατρο μέχρι που ο σκηνοθέτης Σον Τέρνερ πρόσεξε στην αυτοβιογραφία του Μίλερ μια αναφορά για αυτό και άρχισε έρευνα που κατέληξε στην εύρεση του χειρογράφου.
Αν και πρόκειται για το πρώτο έργο του συγγραφέα, η ιστορία έχει τα χαρακτηριστικά της σπουδαίας γραφής Μίλερ, δήλωσε ο σκηνοθέτης.